Metamorfosen | Schuur

3 mei 2022

Theater – Theatergroep Kwatta

Meta­mor­fosen8+

De oude Griekse Goden zaten op de berg Olympus en keken vanaf daar op de wereld neer. Ze zagen de mensen spartelen en wat bleek? De Goden worstelden nét zo, want niets menselijks was de Goden vreemd. Zo ontstonden de Metamorfosen, geschreven door een oude Romein, Ovidius.

Nu, eeuwen later, schrijft Theatergroep Kwatta de Metamorfosen opnieuw.

Daphne, Echo, Narcissus, iedereen komt voorbij. Ze buitelen over elkaar heen op die hoge berg Olympus en vertellen verhalen die grappig en gek zijn, maar die ook naadloos aansluiten bij onze wereld van vandaag. Want zeg eens eerlijk, moet eigenlijk alles niet anders? Kan alles niet beter? En als je goed kijkt…. lijken die Godenkinderen dan niet sprekend op ons? Daarboven op die Olympus ontdekken we dat we met verbeelding nieuwe werelden kunnen maken en dat, met een beetje fantasie, alles kan veranderen.

Metamorfosen is een humoristische en ontroerende voorstelling, boordevol herkenbare verhalen en met livemuziek en -zang van Camerata Trajectina. Oude instrumenten, zoals de luit, viola de gamba en de harp, maken nieuwe klanken. Kunstvormen versmelten en oude en nieuwe werelden komen samen. En daar is natuurlijk geen woord Grieks bij!

  • Tekst Jibbe Willems
  • Regie Josee Hussaarts
  • Muziek Camerata Trajectina

Speeldata

Di 3 mei

15:00
Vanaf 8 feb

Meer zoals dit