za 24 februari 2024

Theater – Via Rudolphi Producties | Emma Buysse & Luna Joosten

Meta-moe

Aan een opgespoten strand van een all-inclusive resort ontmoeten twee vakantiegangers elkaar. Ze raken in gesprek over het buffet, zelfbruiner en de zevende symfonie van Beethoven. Totdat ze erachter komen dat ze elkaar kennen.

Over theatervoorstelling Meta-moe

Hannelore (25) en Berry (40) ontmoeten elkaar op een opgespoten strand van een all-inclusive resort. Hier raken ze in gesprek over lauwe frieten, zelfbruiner en beethoven. Meta-moe is een dialoog over wannabe’s en intellectuelen, het bevraagt onze drang naar authenticiteit en onze afkeer van pretentie. Maar zijn de mensen die wij veroordelen als pretentieuze sukkels niet eigenlijk mensen die de moed hebben zich uit een hokje te vechten? Zou het ons niet verder brengen als we onszelf openlijk wat serieuzer zouden nemen?

Over Emma Buysse en Luna Joosten

Emma Buysse en Luna Joosten studeerden in 2021 af aan de Toneelacademie in Maastricht, respectievelijk aan de acteurs- en de regieopleiding. Hun samenwerking startte al tijdens de opleiding met de voorstelling Great People (2019). Hun maakstijl werd in deze voorstelling meteen duidelijk. De voorstelling is persoonlijk, onderzoekend en gericht op generatiegenoten. Hun focus op jong publiek is niet alleen inhoudelijk te zien, maar ook in taal: de teksten, waarin hedendaagse referenties zijn verwerkt, zijn up-tempo, speels en humoristisch. Met Great People wonnen Emma en Luna de Best of Fringe Award 2019.

  • Concept en tekst Emma Buysse & Luna Joosten
  • Regie Luna Joosten
  • Spel Emma Buysse & Mark Kraan
  • Campagnebeeld Sara Schoon
2 personen liggen op het strand te zonnen naast elkaar
Bekijk ons gehele theaterprogramma

Theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan?

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Za 24 feb

20:00