Theatervoorstelling Lieve Vrienden, Familie, Genodigden | Schuur

2728 oktober 2023

Theater – Theater Bellevue & Theater Oostpool | Jan Hulst en Daan Heerma van Voss

Lieve Vrienden, Familie, Genodigden

Over een nacht waarin er een begrafenis speech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven. Het was een van de meest verschrikkelijke nachten van zijn leven maar ook een van de meest dierbare. Nooit was een vriendschap zo oprecht en waardevol. Heerma van Voss zei dat Hulst er een toneelstuk van moest maken. Hulst: doe jij dat lekker. Zo geschiedde.

Over theatervoorstelling Lieve Vrienden, Familie, Genodigden

Een zoon heeft één nacht de tijd om een begrafenisspeech te schrijven voor zijn overleden vader. Alleen hij kan deze optekenen, om hem recht te doen en de waarheid boven tafel te krijgen over zijn met geruchten en roddels omgeven zelfdoding. Geholpen door een vriend zal het een verschrikkelijke maar tegelijkertijd dierbare nacht worden om nooit te vergeten.

Over het ontstaan van de voorstelling

Drie jaar geleden spraken regisseur Jan Hulst en schrijver Daan Heerma van Voss elkaar tijdens een avondje stappen over de zaken waar het in het leven echt om gaat: liefdesverklaringen en afscheidsbrieven. Hulst vertelde over de dood van zijn moeder en over zijn beste vriend die hielp schrijven bij de speech. Nooit had hij vriendschap zo oprecht gevoeld en waardevol gevonden. Heerma van Voss zei dat er een toneelstuk van gemaakt moest worden en zo geschiedde. Het resultaat is een intieme voorstelling over vriendschap, levens die voorbijgaan, liefde die blijft en de woorden die we kiezen als we eigenlijk met stomheid geslagen zijn.

  • Tekst Daan Heerma van Voss
  • Regie Jan Hulst
  • Spel Thomas Höppener, Tim Linde, Jolanda van den Berg en Jessie Holtkamp
  • Decor en kostuum Zazie Stevens
  • Lichtontwerp Bart van der Heuvel
  • Close-up van man die met hoofd op schouder andere man ligt
  • Twee mannen in pak staan aan tafel vol lege kopjes en glazen
Meer theater ontdekken

Theater ontdekken

Meer theater ontdekken

Ben jij onder de 30 en wil je vaker theater ontdekken? Speciaal voor iedereen t/​m 29 jaar hebben wij speciale prijzen!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Vr 27 okt

20:00

Za 28 okt

20:00