ma 27 mei 2024

Creative Access Lab

Theater

Lezing door Jenny Sealey & Robert Softley Gale

Jenny en Robert bespreken hun individuele reizen om artistiek directeur te worden van twee van de grootste door gehandicapten geleide gezelschappen in het Verenigd Koninkrijk.

Nederlandse Gebarentolk, schrijftolk en audiodescriptie aanwezig

Laat je inspireren door de reis die Jenny en Robert hebben afgelegd naar artistiek leiderschap bij twee van de meest prominente 'disabled led' theatergezelschappen in het Verenigd Koninkrijk. Vanavond delen zij hun verhalen en inzichten tijdens boeiende lezingen, waarbij interactie met het publiek, de adviesgroep en makers centraal staat.

Sluit je aan bij de expertgroep, waaronder Severine Kas, Ilse Jobse en Erika Zeegers, die al 3,5 weken meeloopt in het lab en vanavond weer aanwezig is om mee te praten. We nodigen jou expliciet uit om deel te nemen aan de gesprekken over de toekomst van een inclusieve cultuursector. Of je nu een professional bent in de podiumkunsten, een belangenvereniging vertegenwoordigt of gewoon geïnteresseerd bent, jouw stem is belangrijk voor ons.

Jenny en Robert duiken dieper in de stand van zaken voor doven, gehandicapten en neurodiverse mensen, niet alleen binnen de creatieve industrie, maar ook in de bredere context van onze samenleving. Samen met het publiek openen zij het debat over wat er in Nederland gebeurt en onderzoeken ze wat we van elkaar kunnen leren om gelijkheid te bevorderen.

Mis deze kans niet om deel uit te maken van een inspirerende avond waar actieplannen worden gesmeed in onze gezamenlijke missie voor mensenrechten. Meld je aan en laat jouw stem horen in de strijd voor een inclusieve toekomst.

Interessant voor

Mensen met een beperking, professionals in de cultuursector, beleidsmakers, belangenorganisaties, studenten/opleidingen, mensen die met thema's toegankelijkheid en inclusie werken in breedste zin van het woord

  • Productie New Pack Inclusion Creators, Toneelschuur Producties, Schuur Haarlem
  • Met Jenny Sealey, Robert Softley Gale
  • Moderator Reineke Jonker
  • Voertaal Engels
  • Duur 20:00 tot 22:00 uur
  • Kosten € 13,50 (normaal) & € 11,00 (studenten)
  • Robert1
  • Jenny1

Jenny Sealey is sinds 1997 artistiek directeur van Graeae. Ze heeft baanbrekend werk verricht voor een nieuwe theatertaal en esthetiek van artistieke toegan­ke­lijk­heid door te expe­ri­men­teren met tweetalig BSL en Engels, vooraf opgenomen BSL, creatieve onder­ti­te­ling, in ear/​live audio­de­scrip­tie­me­thoden. Two, The Fall of the House of Usher, peeling, Bent, Blasted, Diary of an Action Man, Blood Wedding (Japan) Romeo and Juliet (Japan en Bangladesh) zijn hier voorbeelden van, maar deze esthetiek’ beïnvloedt nu al het onaf­han­ke­lijke en co-gepro­du­ceerde werk van Graeae. Het doel is om het toegan­ke­lijke ethos binnen de performance te delen en te ontwikkelen en dit te gebruiken om een wereldwijd cohort van dove en gehan­di­capte artiesten te vormen om de perceptie van moge­lijk­heden uit te dagen en te veranderen en aan te dringen op een culturele verschui­ving en een gelijk speelveld. In 2009 ontving ze een MBE in de Queen’s Honours lijst. Jenny regisseerde samen met Bradley Hemmings (GDIF) de Para­lym­pi­sche openings­ce­re­monie van Londen 2012. Ze won ook de Liberty Human Rights Arts Award. 

Robert Softley Gale is artistiek directeur van Birds of Paradise Theatre Company, het rond­rei­zende gezelschap van Schotland dat het werk van gehan­di­capte artiesten promoot en uitstekende en boeiende verhalen van gehan­di­capten op de planken brengt. Zijn eerste productie voor het gezelschap — Wendy Hoose’ — is een veel­ge­prezen sekskomedie. Robert is een bekroond en erkend schrijver, regisseur en acteur en is een gevestigde waarde in de Schotse kunstwereld, met meer dan twintig jaar ervaring. Roberts artistieke praktijk omvat het schrijven en regisseren van My Left / Right Foot’ samen met het National Theatre of Scotland, dat een Fringe First en Herald Angel won op de 2018 Edinburgh Fringe en toerde naar Japan. Zijn bekroonde schrijf­de­buut en solo­voor­stel­ling If These Spasms Could Speak’ was een hit op de 2013 Fringe en toerde inter­na­ti­o­naal naar landen als Brazilië en India. Voor BBC America speelde hij in CripTales’, waarvoor hij twee BAFTA-nominaties ontving. 

Creative Access Lab

13 mei t/m 9 juni

Creative Access Lab

Toekomstig artistiek leiders van Nederland gaan aan de slag om hun werk radicaal toegan­ke­lijk te maken

KAARTEN KOPEN KAN VIA DE LINK HIERONDER

Het Creative Access Lab bestaat uit een profes­si­o­nals en een openbaar programma. Om je aan te melden voor het profes­si­o­nals programma vragen we je een formulier in te vullen. Dit helpt ons in het zorgvuldig voor­be­reiden van de programma’s en voor jouw komst.

Voor wie? Het profes­si­o­nals programma is bedoeld voor mensen met een beperking en mensen die binnen hun werkveld aan de slag willen met het thema toegan­ke­lijk­heid in de breedste zin van het woord.

Hulp bij invullen Voor mensen die assistentie nodig hebben staan wij klaar. Laat het ons weten en dan helpen we je graag verder.

Contact

E‑mail: welkom@​schuur.​nl

Telefoon: 023 – 51 73 900 (maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 – 17.00)

Whatsapp: 06 — 42 19 08 46 (maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 – 17.00)

Meer algemene informatie over toegan­ke­lijk­heid in de Schuur is hier te vinden.

Tickets

Ma 27 mei

20:00