za 16 september 2023

Openingsweekend

Theater

Lettertypes

Zaterdag 16 september is er weer Lettertypes in de Schuur! Lettertypes is hét open podium voor rijmende woordspelingen, vlijmscherpe grappen en diepzinnige songteksten. Maak je klaar voor een extra speciale jubileumeditie... want Lettertypes bestaat 2 jaar! Zeker zijn van een plekje? Reserveer je gratis ticket!

Woordkunst in Haarlem

Maak in een ontspannen setting kennis met woordkunst van Haarlemse bodem en ver daarbuiten. Het programma voor woordkunst van de Schuur en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland wordt gecureerd door programmamaker en spoken word artiest Mike Warners. Lettertypes is gratis te bezoeken in de Schuur. Meld je wel even aan door een gratis ticket te bestellen!

  • Twee mensen van onderaf gefotografeerd en kijken in camera
  • Jongen met hoodie op kermis kijkt in camera
  • Jongen op kermis houdt gitaar vast en kijkt in camera
  • Man met kikvors perspectief gefotografeerd voor blauwe lucht
  • Zwart-wit foto van 2 jongens in een keuken
  • Vrouw met rode jurk staat voor licht dat in camera schijnt

Programma Lettertypes

Ook deze editie hebben we weer een vol programma vol muziek en woordkunst. Speciaal voor deze jubieu­me­ditie wordt de theaterzaal omgetoverd tot intiem café’. Schuif aan een van de tafeltjes aan en geniet van een inspi­re­rende avond.

Boter bij de Vis

Boter bij de Vis is een Neder­lands­talig poprockduo uit Arnhem en bestaat uit Mariam Tempelman en Anne-Roos van der Meijden. De muziek van Boter bij de Vis kent onder andere invloeden van alter­na­tieve rock en elektronica. Tijdens Lettertype spelen zij intieme akoestische versies van hun nummers.

In het najaar van 2022 speelde het duo met hun band op Popronde en tijdens verschil­lende festivals. In mei 2023 verscheen hun debuutalbum Als er niets gebeurt’, en speelden ze in een bijna uitver­kochte bovenzaal van Luxor Live in Arnhem hun gelijk­na­mige releaseshow.

Jazz Boys

Info volgt

Danshuis Haarlem

Sarai en Kitty doen een korte dans­voor­stel­ling genaamd: Te weinig lief gehad’. Zij zijn beiden dansdocent bij het Danshuis Haarlem.

Sarai Maëla heeft de vier-jarige opleiding tot danser, dansdocent, dansmaker bij Danshuis Haarlem gevolgd. Ze is opgeleid in de stijlen klassiek ballet, moderne dans, jazz en impro­vi­satie. Daarnaast maakt zij ook chore­o­gra­fieën en voorstellingen. 

Kitty Relleke heeft gestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten voor thea­ter­maker en thea­ter­do­cent en is al ruim twintig jaar werkzaam in het boeiende theater vak en heeft tal van dans & theater voor­stel­lingen gemaakt, in zowel het amateur als het profes­si­o­nele circuit. Ook verzorgt zij de dramaturgie van voor­stel­lingen en staat zij soms zelf nog op de planken. 

Jelle Bonnema

Jelle Bonnema is schrijver/​dichter. Hij laat zich inspireren door het alledaagse, de schoonheid van de natuur, al het lelijke en mooie van de liefde. Recentelijk is hij geïn­spi­reerd geraakt door een soort frag­men­ta­risch gegeven dat overal doorheen stroomt, maar tege­lij­ker­tijd universeel is. 

Voor Lettertypes zal Jelle het programma afsluiten met een literair verslag van de avond, gebracht als voordracht. Je vindt hem aan zijn schrij­ver­s­tafel, op het podium. 

CINNR

cinnr_​( Pre-Alpha 1.8.3 ) ⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻ Welcome to a world of delusions, Where you forgot what it means to be, Where we all lost touch of reality, Everything here has faded, A world of in-betweens, A world of rage and confusion.

cinnr_​was brought to life to give space to the heavy and paralysing emotions we all know too well but never speak about.

An attempt to translate the void held by a tainted heart through frequencies and lyrics, in the hope to let the outsiders know that they’re not alone, in the hope that this music will bring life to the ones that claim to have given up, in the hope of some good fun within days of despair.

A weird concoction between, (post)Punk, Grunge & Hip-Hop the best way to describe this music. 

Open podium

De rest van het programma wordt gevuld door aanmel­dingen voor ons open podium.

Speeldata

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.