za 25 mei 2024

Creative Access Lab

Theater

Lezing en workshop Sem Anne van Dijk

Een lezing en workshop Nederlandse gebarentaal door Sem Anne van Dijk

Nederlandse Gebarentolk en Speaksee* aanwezig

Verken de boeiende wereld van theater voor doven en slechthorenden met toneelschrijver Sem Anne van Dijk. Duik dieper in de achtergrond van de Dovengemeenschap en -cultuur en laat je inspireren door beeldmateriaal van enkele indrukwekkende voorstellingen. Sem Anne geeft voorbeelden van hoe Nederlandse Gebarentaal zich praktisch én artistiek in het Nederlandse theater begeeft. Daarbij deelt hij inspirerende inzichten uit Zweden en Frankrijk.

Hij zal ook eigen werk presenteren en je meenemen door het creatieve proces erachter. Sem Anne van Dijk is zelf half-doof en schreef in 2023 met steun van Fonds Podiumkunsten Anemoonbewoners, het eerste Nederlandse stuk volledig in Nederlandse Gebarentaal. Ontdek hoe theater door doven en slechthorenden niet alleen een medium voor expressie is, maar ook een krachtig instrument voor inclusie, zowel voor dove als horende toeschouwers.

Mis deze kans niet om te leren van internationale successen en te ontdekken wat Nederland kan opsteken van deze inspirerende voorbeelden.

* Speaksee (gepatenteerd) is het eerste microfoonsysteem dat groepsgesprekken nauwkeurig kan transcriberen op tablet of mobiel.

(Mini-) Workshop Nederlandse Gebarentaal aansluitend op de lezing.

Interessant voor

Professionals in de cultuursector, studenten/opleidingen, doven en slechthorenden en (toekomstige) dove en slechthorende makers en performers.

  • Productie New Pack Inclusion Creators, Toneelschuur Producties, Schuur Haarlem
  • Met Sem Anne van Dijk
  • Voertaal Nederlands
  • Duur 15:30 tot 18:00
  • Kosten €6,00
  • Sem Anne
  • Sign language

Sem Anne van Dijk (1998) is toneel­schrijver, scenarist en redacteur bij Eurovoix, een Engelstalig jour­na­lis­tiek platform over het Eurovisie Song­fes­tival. In 2020 studeerde hij af aan HKU Writing for Performance. Nadien schreef hij stukken voor Thea­ter­ge­zel­schap BonteHond, Kwatta en Het Markt­the­ater. Op dit moment schrijft Van Dijk recensies voor Thea­ter­krant en geeft hij inleidingen voor Het Nationale Theater. 

Creative Access Lab

13 mei t/m 5 juni 2024

Creative Access Lab

Toekomstig artistiek leiders van Nederland gaan aan de slag om hun werk radicaal toegan­ke­lijk te maken

Aanmelden voor dit programma

Het Creative Access Lab bestaat uit een profes­si­o­nals en een openbaar programma. Om je aan te melden voor het profes­si­o­nals programma vragen we je een formulier in te vullen. Dit helpt ons in het zorgvuldig voor­be­reiden van de programma’s en voor jouw komst.

Voor wie? Het profes­si­o­nals programma is bedoeld voor mensen met een beperking en mensen die binnen hun werkveld aan de slag willen met het thema toegan­ke­lijk­heid in de breedste zin van het woord.

Hulp bij invullen Voor mensen die assistentie nodig hebben staan wij klaar. Laat het ons weten en dan helpen we je graag verder.

Contact

E‑mail: welkom@​schuur.​nl

Telefoon: 023 – 51 73 900 (maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 – 17.00)

Whatsapp: 06 — 42 19 08 46 (maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 – 17.00)

Meer algemene informatie over toegan­ke­lijk­heid in de Schuur is hier te vinden.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.