La Despedida | Schuur

1 februari 2023

Dans – LAVA Collective

La Despedida

Geïnspireerd door de troostrijke cantates van Johann Sebastian Bach brengt choreograaf Patricia van Deutekom met La Despedida een hedendaags requiem. Een samensmelting van explosieve dans, emotionele tekst en stuwende live muziek rond het thema afscheid nemen.

Een voorstelling over het eindige en oneindige. Over winnen en verliezen, redden en ontredderd zijn, dragen en gedragen worden. Over de kracht van de geest die het overneemt als het lichaam het opgeeft. Over licht, liefde en loslaten. Een nieuw begin.

La Despedida is de tweede voorstelling van het nieuwe dansgezelschap LAVA Collective. Oprichtster Patricia van Deutekom studeerde in 2005 af als danser aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij Jens van Daele (1972-2020). In de loop der jaren groeide Van Deutekom uit tot vaste danseres van zijn gezelschap Jens van Daele | Burning Bridges. Ze trad op in meer dan 20 nationale en internationale producties van Van Daele en fungeerde als co-choreograaf en repetitor.

In april 2021 richtte Van Deutekom Stichting LAVA op. LAVA is een eerbetoon aan Jens van Daele en zijn artistieke erfgoed. Met haar inspirerende visie en drive, en de ongelooflijke nalatenschap van Van Daele, gaat Van Deutekom zelfstandig verder met het creëren van (theater)dansvoorstellingen en het ontwikkelen van haar unieke stijl en artistieke signatuur als maker.

  • Choreografie LAVA Collective o.l.v. Patricia van Deutekom
  • Concept Patricia van Deutekom
  • Dans LAVA Collective (o.a. Patricia van Deutekom, Ronja Keultjes, Anna Mikuła, Marijn van der Sande, Naomi Schwarz)
  • Tekst, spel Hanne Struyf
  • Compositie, live uitvoering Richard van Kruysdijk, Viva Sanchez Reinoso, Stefanie Janssen
  • Licht Tom Verheijen

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voor­stel­ling! Kies bij het afrekenen van de voor­stel­ling de optie Onder 30’ voor het gere­du­ceerde tarief.

Speeldata

Wo 1 feb

20:30