wo 1 februari 2023

Dans – LAVA Collective

la despedida

Geïnspireerd door de troostrijke cantates van Johann Sebastian Bach brengt choreograaf Patricia van Deutekom met la despedida een hedendaags requiem. Een samensmelting van explosieve dans, emotionele tekst en stuwende live muziek rond het thema afscheid nemen.

Een voorstelling over het eindige en oneindige. Over winnen en verliezen, redden en ontredderd zijn, dragen en gedragen worden. Over de kracht van de geest die het overneemt als het lichaam het opgeeft. Over licht, liefde en loslaten. Een nieuw begin.

la despedida is de tweede voorstelling van het nieuwe dansgezelschap LAVA Collective. Oprichtster Patricia van Deutekom studeerde in 2005 af als danser aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij Jens van Daele (1972-2020). In de loop der jaren groeide Van Deutekom uit tot vaste danseres van zijn gezelschap Jens van Daele | Burning Bridges. Ze trad op in meer dan 20 nationale en internationale producties van Van Daele en fungeerde als co-choreograaf en repetitor.

In april 2021 richtte Van Deutekom Stichting LAVA op. LAVA is een eerbetoon aan Jens van Daele en zijn artistieke erfgoed. Met haar inspirerende visie en drive, en de ongelooflijke nalatenschap van Van Daele, gaat Van Deutekom zelfstandig verder met het creëren van (theater)dansvoorstellingen en het ontwikkelen van haar unieke stijl en artistieke signatuur als maker.

Voorprogramma la despedida i.s.m. DanceWorks

Educatie is een belangrijk onderdeel van LAVA Collective. We werken graag samen met scholieren, dansstudenten en amateurs. Voor de echte talenten bieden we deze bijzondere samenwerking aan, waarbij we samen met hen een voorprogramma creëren. We zien deze nieuwe generatie danstalenten graag op een podium. Zo slaan we een brug tussen de professionals en studenten en leren we van elkaar. Dat geeft ontzettend veel energie! De voldoening is groot om met deze nieuwe generatie aan de slag te zijn.

LAVA Collective presenteert met gepaste trots een bijzonder voorprogramma in samenwerking met DanceWorks


DanceWorks

De Vooropleiding van DanceWorks Velsen – de dansafdeling van KunstForm Velsen - is een jeugd dansopleiding, waar leerlingen onder begeleiding van ons professionele docententeam worden voorbereid op een eventuele vervolgopleiding Dans op Mbo- of Hbo-niveau. Zo doceren wij vele verschillende stijlen zoals o.a. klassiek ballet, modern, jazz, show, tap en urban. Daarnaast krijgen onze leerlingen ook workshops van vakdocenten die zelf ook nog op het podium staan. Ook wordt er aandacht besteed aan het maken van eigen materiaal, presentatie en zang. Persoonlijke begeleiding gericht op ambitie en dansplezier staat bij ons in de opleiding centraal.

De stukken die worden opgevoerd zijn:

20:15 uur la despedida XS - LAVA Collective & Losing Yourself - Brenda Teule (voorprogramma)

20:45 uur la despedida - LAVA Collective (hoofdprogramma)

 • Choreografie LAVA Collective o.l.v. Patricia van Deutekom
 • Concept Patricia van Deutekom
 • Dans LAVA Collective (o.a. Patricia van Deutekom, Ronja Keultjes, Anna Mikuła, Marijn van der Sande, Naomi Schwarz)
 • Tekst, spel Hanne Struyf
 • Compositie, live uitvoering Richard van Kruysdijk, Viva Sanchez Reinoso, Stefanie Janssen
 • Licht Tom Verheijen
 • La despedida 1 Judith Zwikker
 • La despedida 2 Judith Zwikker
 • La despedida 3 Judith Zwikker
 • La despedida 4 Judith Zwikker
 • La despedida 5 Judith Zwikker
 • La despedida 6 Judith Zwikker
 • “In La Despedida zitten genoeg ervaringen om de intense voorstelling boven een particulier relaas uit te tillen”

  de Volkskrant
Dansduet: Mohamed Yusuf Boss en Patricia van Deutekom

Magazine

Dansduet: Mohamed Yusuf Boss en Patricia van Deutekom

Dansen zonder stoplichten

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voor­stel­ling! Kies bij het afrekenen van de voor­stel­ling de optie Onder 30’ voor het gere­du­ceerde tarief.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.