do 12 oktober 2023

Overig – Stichting Keti Koti | Orkater | Schuur

Keti Koti Tafel

In de Schuur bieden Orkater en Stichting Keti Koti Tafel op donderdag een aantal mensen de kans om deel te nemen aan een theaterversie van de Keti Koti Tafel, voorafgaand aan de voorstelling De plantage van onze voorouders. Ervaar zelf hoe een persoonlijke uitwisseling je tot betekenisvolle inzichten laat komen over de sporen van het slavernijverleden en hoe dit in het heden nog wordt gevoeld. Een gesprek met kleine hapjes en eeuwenoude liederen en rituelen, die ook in de voorstelling een belangrijke rol spelen.

Keti Koti Tafel

De Keti Koti Tafel is een traditie, die sinds 2012 meer dan 35.000 Nederlanders (50% wit, 50% Zwart) met elkaar in gesprek heeft gebracht. Aan een Keti Koti Tafel nemen een gelijk aantal witte als Zwarte deelnemers deel, die op basis van een gestructureerde dialoog reflecteren over de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en de omgang hiermee. Tijdens de tafel is er een maaltijd, rituelen, klinken er treur- en bevrijdingsliederen en voeren deelnemers één-op-één gesprekken, aan de hand van een speciaal ontwikkelde dialoogmethode.

De Theaterversie van de Keti Koti Tafel

De Keti Koti Tafel in de Schuur bestaat uit een dialoogtafel die geïnspireerd is op de thematiek van de voorstelling en duurt zo’n 40 minuten. Deze tafel biedt geen volledige maaltijd, maar kleine hapjes, één-op-één gesprekken, bijzondere rituelen, muziek en een gezamenlijke afsluiting, allemaal onder leiding van een gespreksleider van Stichting Keti Koti Tafel.

Omdat voor de Keti Koti Tafel een evenredige verdeling van witte mensen en Zwarte mensen een voorwaarde is, zal bij het reserveren uitgevraagd worden waarmee je je het meest identificeert. Dit voorprogramma is ook zonder bezoek aan de voorstelling te boeken.

Aanvang: 19:30 uur
Plaats: Schuurcafé
Duur: 40 minuten
Kosten: €5,-
Ook te bezoeken zonder kaarten voor de voorstelling

  • Overzicht Keti Koti Tafel gem Utrecht foto Yvonne Witte DSC7575 NEF groot
  • Keti Koti Tafel Adam West foto Yvonne Witte DSC2229 NEF groot
  • Keti Koti Tafel Adam Oost foto Yvonne Witte DSC0885 NEF klein
  • Keti Koti Tafel 2
  • Keti Koti Tafel 1 Barbara Kieboom
  • Diep in gesprek Keti Koti Tafel gem Utrecht foto Yvonne Witte DSC0105 NEF groot
  • 11 Detail handen Keti Koti Tafel Fotograaf Jakob van Vliet Amsterdam Museum 58
De plantage van onze voorouders

De plantage van onze voorouders

In het herden­kings­jaar 2023, 150 jaar na beëindiging’ van de slavernij, kruipen Manoushka Zeegelaar Breeveld en Malou Gorter in de huid van Maartje Duin en Peggy Bouva – en hun fami­lie­leden – om grip te krijgen op hun geza­men­lijke koloniale geschie­denis en wat daaruit is voortgevloeid.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.