vr 28 juni 2024

Muziektheater – Jeffrey Spalburg

Keti Koti Conference

Wacht even: Een cabaretvoorstelling over de afschaffing van de slavernij? Precies! Is dat niet veel te lang geleden? Zou kunnen! Daar heb ik toch niks mee te maken? Toch wel! Wij allemaal. Omdat wij nu eenmaal in Nederland wonen.

Over de muziekvoorstelling Keti Koti Conference

Steeds meer mensen maken kennis met Keti Koti, het verbreken van de ketenen. Een steeds grotere groep weet zelfs waar het voor staat: de dag dat Nederland de slavernij afschafte. Dat is feest. Voor iedereen. Want geen weldenkend mens kan vóór slavernij zijn. Veel is ook nog onduidelijk. Over hoe dat ging. Over wat we vieren. En waarom dat nu nog steeds belangrijk is.

De makers van FATU, MC Jeffrey Spalburg en DJ Phantom gaan graag het verhaal aan met de zaal. Inmiddels zijn zij de langstlopende comedyshow van Nederland en weten ze als geen ander hoe je op een hilarische maar toch inhoudelijke manier contact legt met je publiek. Ongeacht wie voor je zit.

In deze comedyspecial worden ze ondersteunt door de beelden en animaties van VJ Bikkel en nemen ze je vanuit het heden mee terug maar kijken vooral vooruit. Wat vieren we met Keti Koti? Waar staat het voor? Wat is de erfenis van ons koloniaal verleden op vandaag de dag? Hoe geven we dat een plek en nog belangrijker; hoe gaan we samen verder? Want de enige weg is vooruit. Ken je verleden en wees klaar voor de toekomst.

Keti Koti Conference. Het is tijd om de ketenen te verbreken en toch meer te verbinden met elkaar.

Over de makers

Jeffrey Spalburg

Jeffrey behoort inmiddels tot de veteranen in de Nederlandse comedyscene. Ooit begonnen als MC, doorliep hij de toneel­school en werkte hij 15 jaar als acteur voor theater, TV en een beetje film. Echt tot leven kwam hij pas toen hij via de stand-up comedy het cabaret ontdekte en zijn eigen platform, FATU opzette. Vanuit het Bijlmer Parktheater en ook op andere plekken in het land is het inmiddels de langst lopende comedy show van Nederland geworden. 

DJ Phantom

DJ Phantom is een pioneer in de Nederlandse dancehall en reggae scene. Met zijn eigen organisatie Raggadonz orga­ni­seerde hij jarenlang legen­da­ri­sche feesten op verschil­lende locaties van het land als ook in Suriname. 

VJ Bikkel

Als jonge jongen was VJ Bikkel een compu­te­r­en­thou­si­as­te­ling en remixte hij vaak video’s van een zeer trage computer op zijn slaapkamer. Een van deze video’s werd een cult­klas­sieker met 1.5 miljoen views op YouTube.

Altijd theater ontdekken

Theater ontdekken

Altijd theater ontdekken

Ben jij onder de 30 en wil je vaker theater ontdekken? Speciaal voor iedereen t/​m 29 jaar hebben wij speciale prijzen!

We Are Public 

De voor­stel­ling Keti Koti Conference is op vrijdag 28 juni gratis toegan­ke­lijk voor leden van We Are Public. Reserveer hier.

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Speciaal voor iedereen t/​m 12 jaar hebben wij een speciaal jeugdtarief! Een voor­stel­ling kan dan al bezocht worden voor slechts €11,-.

Tickets

Vr 28 jun

20:30