Infinity Chan | Schuur

2526 november 2022

Theater – Eva Line de Boer / Het Zuidelijk Toneel

Infinity Chan

Een vrouw zoekt geborgenheid in de duistere krochten van het internet waar mensen hun extreemste gedachten delen. Om zich te bevrijden van haar eigen identiteit creëert ze avatars die veel verder durven te gaan dan zijzelf. Ongemerkt beginnen de fysieke en digitale wereld door elkaar te lopen.

Infinity Chan is een unheimische onderdompeling in een op anime (Japanse animatiefilms) geïnspireerde wereld, getriggerd door het verhaal van Fredrick Brennan. Hij is de oprichter van 8chan, een forum dat was bedoeld als vrijplaats voor ideeën, maar eindigde als vergaarbak van racistische, seksistische en antisemitische berichten.

Infinity Chan gaat over de vraag wie de verantwoordelijkheid draagt wanneer digitale creaties een eigen leven gaan leiden. Wat als het internet een bewustzijn en een geweten had: hoe zou het zich dan wreken? Regisseur Eva Line de Boer gaat op zoek naar de grenzen van empathie: hoe dicht kun je bij iemand komen wiens gedachtegoed mijlenver van je af staat? Vanaf welk moment is empathisch zijn niet langer ethisch verantwoord?

  • Concept, regie Eva Line de Boer
  • Onderzoek, tekst Steff Geelen e.a.
  • Spel Jessie Wilms
  • Video Karlijn Milder, Mats Logen
  • Scenografie Tim Vermeulen
  • Geluidsontwerp Harpo ’t Hart
  • Kostuumontwerp Carly Everaert
  • Dramaturgie Piet Menu
  • Campagnebeeld Sofie Knijff

Over Eva Line de Boer

Eva Line de Boer is gefas­ci­neerd door het openbaar delen van intimiteit. Haar voor­stel­lingen spelen zich in een tussen­ge­bied af: tussen on- en offline, realiteit en fictie (fantasie en werke­lijk­heid), dood en leven. Eva heeft een grote liefde voor het internet waar mensen in vrije fantasie volledig zichzelf of juist een ander kunnen zijn. In haar werk is ieder detail gere­gis­seerd en uitgedacht, met grondig onderzoek, precieze compositie, doordacht visueel beeld en uitvergroot fysiek gedrag creëert Eva telkens weer een heel eigen wereld, waarin personages zich verhouden tot grote thema’s als identiteit, de dood en eenzaamheid.

Zij copro­du­ceert met verschil­lende partners, zoals HNTjong en Het Zuidelijke Toneel, haar eigen werk, waaronder Rust Zacht Billy en Oma is een Avatar. Ook regisseert ze in opdracht, recentelijk voor Zeelandia het digitale experiment Swipe Island en voor Likeminds/​Willem de Bruin Spuug van God. Eva ontving de Ton Lutz Award voor Euphoria (2014), de BNG Bank Thea­ter­prijs voor Dit gebeurt allemaal tegelijk (2016) en in 2019 de Charlotte Köhler Prijs.

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voor­stel­ling! Kies bij het afrekenen van de voor­stel­ling de optie Onder 30’ voor het gere­du­ceerde tarief.

Speeldata

Vr 25 nov

20:30

Za 26 nov

20:30