2526 november 2022

Theater – Eva Line de Boer / Het Zuidelijk Toneel

Infinity Chan16+

Hoe dicht kun je bij iemand komen wiens gedachtegoed mijlenver van je af staat? Vanaf welk moment is empathisch zijn niet langer ethisch verantwoord?

Mila zoekt via de digitale sporen van haar overleden tweelingbroer geborgenheid in de radicale krochten van het internet. Ze wordt steeds dieper een wereld ingezogen waar mensen roekeloos hun meest extreme gedachten delen. De anonimiteit is aanlokkelijk in het onderzoeken van haar identiteit. Ongemerkt beginnen de fysieke en digitale wereld door elkaar te glitchen. Is er nog wel een onderscheid te maken?

Infinity Chan is een unheimische onderdompeling in een wereld vol kikkerpony’s, fetish en hate speech. Een voorstelling over de vraag waar de verantwoordelijkheid ligt wanneer digitale creaties en online gedeelde gedachtes een eigen leven gaan leiden.

Eva Line de Boer wil niets of niemand uitsluiten, maar durfde dit gedachte-experiment nooit zo ver door te trekken. Ze rekt haar eigen denkbeeld en dat van de toeschouwer op en gaat op zoek naar de grenzen van empathie: Hoe dicht kun je bij iemand komen wiens gedachtegoed mijlenver van je af staat? Vanaf welk moment is empathisch zijn niet langer ethisch verantwoord?

Extra: Regisseur Eva Line de Boer geeft voor de voorstelling in de zaal toelichting aan het publiek. Na afloop gaat ze met bezoekers in gesprek over de voorstelling en het onderwerp.

Waarschuwing: Deze voorstelling bevat gevoelige content over seksueel geweld, suïcidaal en depressief gedachtengoed en is daarom alleen toegang voor bezoekers van 16 jaar en ouder.

 • Infinity Chan Bart Grietens 32 web
 • Infinity Chan Bart Grietens 16 web
 • Infinity Chan Bart Grietens 3 web
 • Infinity Chan Bart Grietens 1web
 • Infinity Chan Bart Grietens 12 web
 • ““Geraakt! Wat een explosie aan beelden, geluid. Deze wereld kwam echt wel even binnen. Mooi gespeeld en bijzonder om een nagesprek te doen met Eva.””

  publieksreactie
 • ““Ik schrik enorm van deze praktijken van websites. Confrontatie met een realiteit waar ik niet eerder zo’n helder beeld van heb gekregen.””

  publieksreactie
 • ““Als introductie in deze anonieme fora is Infinity Chan geslaagd. Je voelt de bevrijdende kracht en de saamhorigheid van schijnbaar gelijkgestemden, Het nagesprek waar de regisseur het publiek meteen na afloop nog even mee vasthoudt, maakt de voorstelling ook een discussiestuk.””

  De Groene Amsterdammer

Over Eva Line de Boer

Eva Line de Boer is gefas­ci­neerd door het openbaar delen van intimiteit. Haar voor­stel­lingen spelen zich in een tussen­ge­bied af: tussen on- en offline, realiteit en fictie (fantasie en werke­lijk­heid), dood en leven. Eva heeft een grote liefde voor het internet waar mensen in vrije fantasie volledig zichzelf of juist een ander kunnen zijn. In haar werk is ieder detail gere­gis­seerd en uitgedacht, met grondig onderzoek, precieze compositie, doordacht visueel beeld en uitvergroot fysiek gedrag creëert Eva telkens weer een heel eigen wereld, waarin personages zich verhouden tot grote thema’s als identiteit, de dood en eenzaamheid.

Zij copro­du­ceert met verschil­lende partners, zoals HNTjong en Het Zuidelijke Toneel, haar eigen werk, waaronder Rust Zacht Billy en Oma is een Avatar. Ook regisseert ze in opdracht, recentelijk voor Zeelandia het digitale experiment Swipe Island en voor Likeminds/​Willem de Bruin Spuug van God. Eva ontving de Ton Lutz Award voor Euphoria (2014), de BNG Bank Thea­ter­prijs voor Dit gebeurt allemaal tegelijk (2016) en in 2019 de Charlotte Köhler Prijs.

Interview Eva Line de Boer NPO Radio 1 Nieuwsweekend

interview

Interview Eva Line de Boer NPO Radio 1 Nieuwsweekend

In dit radioin­ter­view, uitgezonden op 6 augustus 2022, legt Eva Line Boer aan presen­ta­toren Peter de Bie en Mieke van der Weij uit wat 4chan en 8chan is, welke onderwerpen daar de revue passeren en hoe ze hiervan een voor­stel­ling van heeft gemaakt.

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voor­stel­ling! Kies bij het afrekenen van de voor­stel­ling de optie Onder 30’ voor het gere­du­ceerde tarief. 

We Are Public

Leden van We Are Public kunnen gratis naar deze voor­stel­ling op 25 november. Graag telefonisch reserveren via 023 – 5173900.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.