za 4 mei 2024

4 en 5 mei

Theater – Theaterbroedplaats STEK i.s.m. Theater na de Dam

Ik zie alleen maar lente

Een groep jongeren uit Haarlem verdiept zich samen met theatermakers van Theaterbroedplaats STEK in de grote thema’s die tevoorschijn komen als een wereld in oorlog is. Het overkoepelende thema dit jaar is ‘Wat we niet willen zien’. Onderdeel van deze theatrale vertelling is een gesprek onder leiding van de Schuurjongeren, onder het genot van een kop soep!

Over de theatervoorstelling Ik zie alleen maar lente

‘Tunnelvisie is de onkunde, onwil of onmogelijkheid om bepaalde dingen waar te nemen die direct in iemands belevingswereld liggen.’ Sprak Wikipedia.

Inderdaad
als ik voor mij kijk zie ik alleen maar…
Lente
Liefde
Lepelaars die een nest bouwen
Leuke dingen die ik niet zo 1-2-3 kan opnoemen als je het me op de man af vraagt, hoor!

Nadat de wereld uit zijn voegen is gebarsten, neem ik een grote teug adem en zet mijn roze bril weer op mijn neus

Blik op vooruit – doorlopen!
Wegkijken
Wegstoppen
Omdraaien. Er omheen draaien
Omlopen
Ronddrentelen
Niets doen?

  • Spel Timo, Tessa, Juno, Vita, Bente, Roos, Anne, Sofie, Hedda, Anna-zipora, Didier, Milou
  • Regie Merijn van Beusekom (STEK), Lotte Niesert (ArteZ, Artist Educator in Theater)
  • Vormgeving Merijn van Beusekom & Lotte Niesert
  • Productie Anna Boelens (STEK), Laura Liefting (STEK)

Over Thea­ter­broed­plaats STEK

Thea­ter­broed­plaats STEK is een huis voor jongeren van 15 – 25 jaar. Hier kunnen zij op zoek gaan naar wat theater en kunst kunnen zijn door te onderzoeken, expe­ri­men­teren en vorm te geven aan eigen ideeën in een groep met gelijkgestemden.

Over Theater na de Dam

Sinds 2012 presenteert Theater Na de Dam jonge­ren­voor­stel­lingen in haar program­me­ring. Ook dit jaar zijn er verspreid over het land meer dan dertig voor­stel­lingen; gespeeld en gemaakt door jongeren tussen 11 en 21 jaar, begeleid door profes­si­o­nele makers. Het over­koe­pe­lende thema dit jaar is Wat we niet willen zien’. Met de unieke kracht van theater, wil Theater Na de Dam de onbekende en onvertelde verhalen van de Tweede Wereld­oorlog herdenken, overbrengen en tastbaar maken. 

Jaarlijks maken jongeren een voor­stel­ling in hun eigen stad op basis van gesprekken die zij voeren met (familie van) ooggetuigen. Daarmee worden de verhalen gehoord en krijgen ze nieuw leven in de vorm waarin de jongeren ze doorgeven. Jongeren zijn de volgende generatie besluit­vor­mers, spelen nu al een cruciale rol in het overbrengen van onze gedeelde geschie­denis naar een breder (jong) publiek en in het voorkomen van verdwijning van erfgoed. Zo leren we elkaar, elkaars verhalen en onze gedeelde geschie­denis beter kennen. 

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

ALTIJD MET KORTING CULTUUR BELEVEN IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.