31 mei1 jun 2024

Theater – Collectief Het Paradijs

Hard Cut Paradise

Hard Cut Paradise is een absurde verbeelding van de menselijke geschiedenis. Een aaneenschakeling van controversiële gedachtes en troostende beelden waarmee Collectief Het Paradijs zichzelf en ons bevraagt wat nu eigenlijk beschaafd is.

Over theatervoorstelling Hard Cut Paradise

Sinds de industriële revolutie is economische groei de heilige graal geworden. Het kapitalisme en consumentisme doken op en de Europese grootmachten besloten in 1885 om Afrika met potlood en liniaal op te delen. Op deze grote veranderingen baseren we tot op de dag van vandaag onze beschaving. Maar hoe beschaafd zijn we eigenlijk?

Hard Cut Paradise is een absurde verbeelding van de menselijke geschiedenis, een aaneenschakeling van controversiële gedachtes en troostende beelden waarmee Collectief Het Paradijs zichzelf en ons bevraagt wat nu eigenlijk beschaafd is. En wat leren we van de beschavingen voor ons? We zijn dagelijks bezig met onze toekomst: we proberen rampen te voorkomen, te emanciperen en te kiezen welke mensen de wereld draaiende moeten houden. Maar als we kritisch naar onze geschiedenis kijken, kunnen we dan opgelucht ademhalen met het besef dat het stukken beter gaat of zijn we compleet verdwaald geraakt en is onze beschaving toch slechts een dun laagje vernis? 

  • Man zit aan tafel vol kaarsen terwijl staande man zijn eten op zijn bord schept
  • Mand met sigaret in mond steekt kaarsen aan die op tafel staan
  • Man rookt sigaret aan tafel waar kandelaar met brandende kaarsen op staat
  • Twee mannen in rood licht tillen kruis waar bloedende man op ligt
  • Twee mannen in groen licht tillen bakken met water op hun hoofd
  • Drie mannen in pak hebben gesprek aan tafel
  • Mannen met bladeren op zich op podium reiken elkaar iets aan
Bekijk ons gehele theaterprogramma

Theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Vr 31 mei

20:30

Za 1 jun

20:30