vr 12 april 2024

Dansdagen Haarlem

Dans – Danshuis Haarlem

Flashmob

Dansdagen Haarlem viert de dans met een meerdaags festival en wil hiermee grenzen doorbreken tussen dansstromingen, maar ook tussen professionals, amateurs en dansliefhebbers. Het festival is daarom blij aan te kunnen kondigen dat er vanuit Danshuis Haarlem speciaal voor de opening van het festival een gratis optreden op en rond het voorplein van Stadsschouwburg Haarlem wordt gemaakt. Danshuis Haarlem is hét opleidingshuis voor dans in Haarlem.

Danshuis Haarlem is een creatieve plek voor klassiek ballet en moderne dans, voor iedere leeftijd van beginner tot professional. Naast kwaliteit, plezier en ontwikkeling is ervaring op het podium een belangrijke pijler. Het Danshuis biedt de dansstudenten diverse mogelijkheden om naar optredens toe te werken. Een optreden zoals deze op en rond het plein van de Stadsschouwburg is een uitgelezen kans voor de dansers om zich aan het publiek te presenteren, zich te verbinden met de stad en hun passie voor dans te delen. Dat dit bovendien gebeurt tijdens de opening van het eerste Dansfestival in Haarlem, geeft dit optreden een extra betekenis en glans.


Het optreden wordt verzorgd door een grote groep van 23 dansers van de zogeheten productiegroepen binnen het Danshuis. Deze dansers zijn tussen de dertien en zeventien jaar.

Let op: deze voorstelling is in de Stadsschouwburg. Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via de website van de Stadsschouwburg.

Dansdagen Haarlem

Dans

Dansdagen Haarlem

Van vrijdag 12 t/​m 14 april kan je genieten van de Dansdagen in de Schuur en Stadschouwburg.

ALTIJD MET KORTING CULTUUR BELEVEN IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Dansdagen Haarlem is een samen­wer­king met Stads­schouw­burg Haarlem en wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Cultuur­sti­mu­le­rings­fonds, het Cultuur­fonds en gemeente Haarlem. De Cirkel Solo’s worden gemaakt dankzij een bijdrage van de Provincie Noord-Holland, in het kader van de impuls Startende makers’. 

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.