wo 24 januari 2024

Theater – TB Punch | Loek de Bakker

Een stel mannenpinguïns

Een stel mannenpinguïns is een lichtvoetig, soms dramatisch stuk over een mannen- en een vrouwenstel. Beiden hebben een kinderwens, maar om die waar te maken moeten ze zien te dealen met elkaars en vooral hun eigen angsten en vooroordelen. In korte scènes zijn we getuige van anderhalf jaar gepieker en geworstel. Kunnen ze de verwachtingen en rolpatronen waarmee ze zijn opgegroeid achter zich laten en dicht genoeg bij elkaar komen?

Over theatervoorstelling Een stel mannenpinguïns

Schrijfster Maaike Bergstra vertaalde de persoonlijke zoektocht van een lesbische vrouw met een kinderwens in een actueel en herkenbaar theaterstuk. Dit doet ze door vier totaal verschillende personages op te voeren die ieder een andere kijk hebben op ouderschap, hun identiteit en het leven.

Theaterbolwerk Punch brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium en wil de schrijver ook zichtbaar maken. Daarom stelt het gezelschap na afloop van de voorstelling Maaike Bergstra aan je voor. Zo kun je meer te weten komen over haar en de totstandkoming van Een stel mannenpinguïns.

  • Tekst Maaike Bergstra
  • Regie Loek de Bakker
  • Spel Justus van Dillen, Eline van Gils e.a.
  • Website TB Punch
Een groep pinguïns bij elkaar
  • “Haarfijn weet Bergstra in alledaagse situaties een grote onderliggende frictie bloot te leggen. Onder de oppervlakte schreeuwen haar dialogen pijn, woede en ontluikend ongemak”

    NRC
Bekijk ons gehele theaterprogramma

theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Wo 24 jan

20:30