Theatervoorstelling Don't Wanna Touch | Schuur

2 november 2023

Theater – YoungGangsters, DOX

Don’t Wanna Touch

In Don’t Wanna Touch duiken YoungGangsters en DOX vol in de angst voor aanraking en omhelzen we het ongemak. Met uitdagende scènes onderzoeken we liefdevolle, gewelddadige, seksuele en vriendschappelijke aanraking. Waarom kan een simpele handshake al awkward zijn? Waar komt de schaamte vandaan bij sommige aanrakingen? En wanneer trek je een grens?

Over voorstelling Don't Wanna Touch

Een omhelzing, een kus, een schouderklop, boks of ferme handdruk. Het kan zo vanzelfsprekend zijn om elkaar aan te raken, maar soms is het doodeng. Want wat als je aanraking verkeerd begrepen wordt door de ander, of door de omgeving?

Regisseur Annechien de Vocht en choreograaf Simon Bus creëren samen met vijf energieke performers een spannende mix van hiphop en “actietheater”. Met (on)gemak, humor en kwetsbaarheid stellen we grenzen èn beuken we collectief door de hokjes rondom aanraking en intimiteit heen. Are you ready to be touched?

  • Concept en regie Annechien de Vocht
  • Choreografie Simon Bus
  • Performers Marius Mensink, Fuat Okatan (aka Tano Rivers), Balder Hansen, Eivinas Dziena, Phapbi Ngo
  • Muziek en geluidsontwerp Boris de Klerk
  • Decorontwerp Ruben Wijnstok
  • Dramaturgie Martijn van der Jagt
  • Coproductie DOX & YoungGangsters
  • Duur 60 minuten

Over regisseur Annechien de Vocht

Annechien de Vocht is artistiek leider van Young­Gang­sters. Al ruim 10 jaar maakt Young­Gang­sters naam met actie­the­ater’: een zelf­ont­wik­kelde theatervorm waarin liefde en fascinatie voor geën­sce­neerd geweld wordt vertaald in voor­stel­lingen vol slap­stick­ge­vechten, beeld­spek­takel en special effects. In 2019 maakte Annechien samen met DOX performers en choreograaf Guilherme Miotto de voor­stel­ling Don’t Wanna Fight. Don’t Wanna Touch is het vervolg. 

Over choreograaf Simon Bus

Choreograaf Simon Bus staat bekend om een bijzondere eigen bewe­gings­stijl. Vanuit de fascinatie voor het ongemak van het dagelijks bestaan verkent Simon Bus de (soms extreme) veer- en zeggings­kracht van zijn eigen lichaam. Na als performer gewerkt te hebben met veel bekende makers zoals Dunja Jocic, Shailesh Bahoran en Guilherme Miotto, maakt Simon Bus vanaf 2018 ook eigen producties zoals Febris (2020) en was dit jaar in verschil­lende steden te zien met Three Studies.

Bekijk al onze dansvoorstellingen

Beweging in de Schuur

Bekijk al onze dansvoorstellingen

Benieuwd naar al onze dans­voor­stel­lingen? Bekijk hier het gehele programma! 

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Do 2 nov

19:30