2223 juni 2024

Jeugdtheater – BonteHond

De Zijlijn10+

De voetbalkantine is het territorium van de man. Dat is zo en dat blijft zo want dat is altijd al zo geweest. Een wereld vol geschreeuw, gejuich, slappe koffie in plastic bekertjes, meters bier, gehaktballen, Nederlandstalige hits, barkrukken en testosteron. Maar maak je borst maar nat, want hier komen de vrouwen. Alles gaat veranderen. Alles wordt anders. Niets blijft zoals het was.

En dat is niet gemakkelijk, want niks is moelijker dan veranderingen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een verandering gemiddeld 66 dagen duurt, dus dan moeten we snel beginnen. Blinde vlekken, onterechte penalty’s, harde slidings, geklaag en gezeur rode kaarten worden niet uit de weggegaan. Het is namelijk hoog tijd voor een voorstelling met voetballende vrouwen!

Over theatervoorstelling De Zijlijn

De Zijlijn is een emancipatievoorstelling met 11 vrouwen. Oké, en 4 heel onbelangrijke mannen. Het belooft een spektakel te worden met vuige vrouwonvriendelijke poëzie vanuit de mannen en gewelddadige fysieke tegenreacties vanuit de vrouwen.

  • Concept & regie Judith Faas
  • Tekst Sanne Schumacher
  • Compositie Gery Mendes
  • Spel & dans Matthijs Mahler, Dionisio Matias, Milan Boele van Hensbroek & Jeffrey Loewenicht
Bekijk al onze jeugdvoorstellingen

jeugdvoorstellingen

Bekijk al onze jeugdvoorstellingen

We hebben dit seizoen weer een groot aanbod aan jeugd­voor­stel­lingen. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat? Bekijk ons hele programma!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.