De Tempel | Schuur

17 mei 2023

Theater – Nic Bruckman Projecten / Firma MES

De Tempel

Gebaseerd op interviews en duizenden uren audio-opnames vertellen Nic Bruckman en Firma Mes in deze voorstelling het weer actuele verhaal over de radicale sekte Peoples Temple in de VS in de jaren ‘70.

VS, 1978. In navolging van pastoor Jim Jones trekt de links radicale sekte Peoples Temple zich terug in de jungle. Ze komen er samen om de wereld te verbeteren maar komen gaandeweg tot het besluit om samen de wereld te verlaten. 922 mensen plegen collectief zelfmoord door een beker vergiftigde aanmaaklimonade te drinken.

2023, theaters in Nederland. Met livemuziek word je meegezogen in een opbeurende kerkdienst van pastoor Jim en word je zelf onderdeel van de dienst, het verhaal en de tempel.

Ook vandaag verliezen steeds grotere groepen het vertrouwen in het systeem. Wat als niet meer meedoen de enige uitweg lijkt? En dan is er ineens iemand die je helemaal lijkt te snappen. Je helemaal lijkt te zien. Hoe ver zou jij gaan om je daar aan vast te blijven houden?

Hoe ver ga jij voor een nieuwe werkelijkheid?

  • Tekst Nic Bruckman
  • Regie Thomas Schoots
  • Spel Daan van Dijsseldonk, Lindertje Mans e.a.
  • Campagnebeeld Valentina Vos
De Tempel Firma MES op de foto sekteleider Jim Jones

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voor­stel­ling! Kies bij het afrekenen van de voor­stel­ling de optie Onder 30’ voor het gere­du­ceerde tarief.

Speeldata

Wo 17 mei

20:00