1315 januari 2022

Theater – Beer Muziektheater

De Reiziger

Het leven van de Joodse zakenman Otto Silbermann (René Groothof) komt in 1938 door de antisemtische acties van de nazi’s op losse schroeven te staan. Hij raakt in korte tijd alles kwijt: zijn huis, klanten en het contact met zijn (niet-Joodse) vrouw, familie en vrienden.

Met een koffer vol geld komt hij op straat te staan. Silbermann probeert onzichtbaar te blijven en neemt trein na trein om zo aan zijn belagers te ontsnappen. Hij ontmoet een bonte stoet aan mensen, die in deze voorstelling allemaal worden gespeeld door Leny Breederveld.. Wie is de eens zo succesvolle Silbermann nog wanneer hem alles wordt afgenomen en hij als een opgejaagd dier moet vluchten?

De Reiziger, naar de roman van Ulrich Alexander Boschwitz, maakt op een aangrijpende manier voelbaar hoe het vijanddenken onder de ‘gewone mensen’ groeit en woekert.

Voor het eerst sinds zij elkaar 45 jaar geleden ontmoetten bij toneelgroep Caroussel, spelen René Groothof en Leny Breederveld weer samen in een nieuwe theatervoorstelling. Het script is geschreven door Helmert Woudenberg, die met de bewerking van De Nazi en de Kapper eerder al bewees scenes te kunnen schrijven waarbij verwarring, humor en psychologische horror elkaar perfect afwisselen.

  • Producent BEER muziektheaterproducties
  • Spel René Groothof en Leny Breederveld
  • Tekst Ulrich Alexander Boschwitz
  • Bewerking Helmert Woudenberg
  • Regie Aike Dirkzwager
  • Vormgeving Rogier Willems

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.