De meester en Margarita | Schuur

1316 april 2022

Theater – Orkater/De Nieuwkomers/KONVOOI

De meester en Margarita

Na het succesvolle ILIAS in 2019 maakt KONVOOI opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën.

Dit keer onderzoekt KONVOOI aan de hand van Boelgakovs meesterwerk De meester en Margarita hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben. Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin ieder mens recht heeft op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening zijn.

  • Gezelschap Orkater, De Nieuwkomers, KONVOOI
  • Concept & regie Belle van Heerikhuizen
  • Concept & spel Jacob de Groot, Jasper van Hofwegen, Marit Hooijschuur, Victor IJdens en Bart Sietsema
  • Composities Tessa Jackson
  • Scenografie Ruben Wijnstok
  • Kostuums David Laport

In De meester en Margarita bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreem­dende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan. We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars. Ondertussen wordt Jezus Christus wegens laster veroordeeld tot de kruisdood.

Binnen het talen­t­ont­wik­ke­lings­pro­gramma Orkater/​De Nieuwkomers zetten jonge musici en thea­ter­ma­kers hun ideeën om in muziek­the­a­ter­pro­duc­ties die gespeeld worden in theaters en op festivals. De meester en Margarita is de 24e productie van Orkater/​De Nieuwkomers. 

Speeldata

Wo 13 apr

20:30
Vanaf 8 feb

Do 14 apr

20:30
Vanaf 8 feb

Vr 15 apr

20:30
Vanaf 8 feb

Za 16 apr

20:30
Vanaf 8 feb

Meer zoals dit