1316 april 2022

Muziektheater – Orkater/De Nieuwkomers/KONVOOI

De meester en Margarita

Na het succesvolle ILIAS in 2019 maakt KONVOOI opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën.

Dit keer onderzoekt KONVOOI aan de hand van Boelgakovs meesterwerk De meester en Margarita hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben. Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin ieder mens recht heeft op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening zijn.

 • Gezelschap Orkater, De Nieuwkomers, KONVOOI
 • Concept & regie Belle van Heerikhuizen
 • Concept & spel Jacob de Groot, Jasper van Hofwegen, Marit Hooijschuur, Victor IJdens en Bart Sietsema
 • Composities Tessa Jackson
 • Scenografie Ruben Wijnstok
 • Kostuums David Laport
 • Duur 80 min
 • De Meester Margarita Nichon Glerum 1 2
 • De Meester Margarita Nichon Glerum 1 3
 • De Meester Margarita Nichon Glerum 1 1
 • “De strak gemonteerde scènes, muzikale veelzijdigheid, vuige choreografieën en meerduidige rolinterpretaties zorgen ervoor dat deze voorstelling zich genadeloos in je vastklauwt.”

  NRC
 • “Het swingt, zingt, is sinister, hilarisch en aangrijpend. Wat een feestje, deze "De meester en Margarita".”

  Volkskrant
 • “Adembenemend muziektheater.”

  Theaterkrant

In De meester en Margarita bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreem­dende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan. We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars. Ondertussen wordt Jezus Christus wegens laster veroordeeld tot de kruisdood.

Met Mes en Margarita’s

De Schuur en Orkater geven een afterparty na de premières van De meester en Margarita en Met Mes. De Schuur trans­for­meert de nacht van Goede Vrijdag in een Neon-Disco Club, waar de DJ’s van perfor­man­ce­col­lec­tief eenvijfvijf op hun duivelse beats je van god los laten gaan. Daarna betreed Meneer Heerens het podium, hitknaller bij uitstek. Hiphop, Rock n Roll, Disco, van de 60’s tot nu, hij heeft letterlijk alles ook nog eens op vinyl. Geen digitale hulp­mid­delen voor deze baas. Hij spint vinyl beter dan Doornroosje klosjes gaart — al zegt hij het zelf. Drink je zonden weg met een signature Margarita cocktail en laat je duisterste geheimen achter in de tipi of truth.

We Are Public 

Leden van We Are Public kunnen gratis naar deze voor­stel­ling op donderdag 14 april. Graag telefonisch reserveren via 023 – 5173900.

In het kostuumatelier van David Laport

achter de schermen

In het kostuumatelier van David Laport

In deze video vertelt ontwerper David Laport over de kostuums van De meester en Margarita

Binnen het talen­t­ont­wik­ke­lings­pro­gramma Orkater/​De Nieuwkomers zetten jonge musici en thea­ter­ma­kers hun ideeën om in muziek­the­a­ter­pro­duc­ties die gespeeld worden in theaters en op festivals. De meester en Margarita is de 24e productie van Orkater/​De Nieuwkomers. 

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.