De Baron van Munchhausen | Schuur

13 maart 2022

Theater – Theater Sonnevanck i.s.m. DIEHELEDING

De Baron van Munchhausen7+

Het wonderbaarlijke en sowieso waargebeurde verhaal vol rappende soldaten, breakdancende paarden en fakenews kanonskogels die inslaan als de beat die dropt.

Hiphop-theater collectief DIEHELEDING en Theater Sonnevanck brengen samen het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen. Hij vertelt aan iedereen die het maar horen wil,over de wonderlijke avonturen die hij heeft beleefd: rappende soldaten, breakdancende paarden en fakenews kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. De Baron is een held! Maar… is het allemaal wel echt gebeurd?

De Baron van Münchhausen is een man die zo waarachtig en overtuigend goed kan liegen, dat je af en toe vergeet dat je naar een leugenaar luistert. Wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? Is liegen altijd slecht? En waarom de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is?

De Baron van Münchhausen is een kleurrijke en muzikale familievoorstelling die zoekt naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje?

  • Tekst en muziek DIEHELEDING
  • Regie Jip Vuik
  • Spel Steven Ivo, Nick Livramento Silva, Merel Pauw, Dalorim Wartes e.a.
  • Decor en kostuums Sanne Oostervink
  • Dramaturgie Daniël van Klaveren

Speeldata

Zo 13 mrt

15:00
Vanaf 8 feb

Meer zoals dit