1819 november 2021

Dans – Korzo / Piet Van Dycke & Dalton Jansen

DansClick #23

Al 15 jaar lang is DansClick de springplank voor jonge makers die samen op tournee gaan. Het is dé manier om kennis te maken met de aanstormende nieuwe garde van de Nederlandse dans!

Tijdens de 23e editie van DansClick maak je kennis met de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2021. Choreograaf & circusmaker Piet Van Dycke zorgt er met On Point voor dat geen enkele theaterfoyer ooit meer hetzelfde voelde als voorheen. Met To the Edge 3 claimt choreograaf & danser Dalton Jansen de ruimte voor een radicaal zacht statement over macht, mannelijkheid en vriendschap. Een krachtige double-bill van twee makers waar je nog veel van gaat horen.

Een DansClick-avond bestaat altijd uit drie delen: naast de voorstellingen stellen de makers zich voor in videoportretten en na afloop is er de Après Danse waarin zij het publiek op het toneel uitnodigen om onder het genot van een drankje na te praten. Zo kan je direct na afloop op persoonlijke wijze kennismaken met de makers en dansers.

BNG Bank Dansprijs

Sinds 2016 is DansClick verbonden met de BNG Bank Dansprijs waarmee jonge talenten worden gesteund om in Nederland een publiek op te bouwen. De prijs wordt uitgereikt door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Volkskrant-journaliste Annette Embrechts.

 • Winaars BNG Dans Prijs 2021 Klaus Tummers
 • DJC19 508
 • DJC19 506
 • DJC19 490
 • DJC19 477
 • On Point Piet Van Dycke 6 Jonas Vermeulen
 • On Point Piet Van Dycke 5 Jonas Vermeulen
 • On Point Piet Van Dycke 4 Jonas Vermeulen
 • On Point Piet Van Dycke 3 Jonas Vermeulen
 • On Point Piet Van Dycke 2 Jonas Vermeulen
 • On Point Piet Van Dycke 1 Jonas Vermeulen

On Point

Piet Van Dycke staat als choreograaf met één been in de danswereld, met het andere in het hedendaags circus. Niet dat hij dit als een spagaat ervaart. Integendeel. Met een groot gevoel voor humor, acrobatiek en beweging is zijn doel niet recht­streeks de samen­smel­ting van disciplines maar juist de vertel­kracht die uit deze interactie komt. Verra­der­lijk licht verovert hij de ruimte door het raffinement in bewe­ge­lijk­heid diepgaand te onderzoeken. 

Dit spel met de zwaar­te­kracht, ook in deze post-pandemie, laat zien hoe we elkaar nodig hebben, hoe we creatief kunnen omgaan met disbalans en onvoor­spel­baar­heid, maar bovenal leert het ons weer plezier te hebben in onze geza­men­lijke navigatie door de publieke ruimte.’ – de jury over On Point van Piet Van Dycke

To the Edge 3

Dalton Jansen is een onder­ne­mende maker die zich met een sterke verbindende kracht door het veld beweegt en probeert zijn dromen en die van zijn performers te laten uitkomen. Na zijn opleiding Urban Contem­po­rary aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam slecht Dalton Jansen, met steun van o.a. DOX, Dansa­te­liers, Conny Janssen Danst en Theater Rotterdam, waar mogelijk barrières voor zichzelf, andere makers van kleur of jonge dansers. Dat vergt drive en laat hij daar nu in ruime mate over beschikken.

To the Edge 3 ontrolt zich als vriend­schap­pe­lijke omhelzing waarbij het publiek om de vloer zit en via de poëzie van spoken word artiest Elten Kiene deze mannen­vriend­schap wordt binnen­ge­leid.’ – de jury over To The Edge 3 van Dalton Jansen

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voor­stel­ling! Bekijk de rest van de gese­lec­teerde voorstellingen.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.