za 13 april 2024

Dansdagen Haarlem

Dans – Avant Garde Collective

Dance Battle

Tijdens de Dansdagen Haarlem vindt de allereerste editie plaats van de Hiphop en Funk style dance battle van Avant Garde Collective. Onder het toeziend oog van een vakjury en opgezweept door de presentator van de avond en de live DJ nemen dansers vanuit heel Nederland het tegen elkaar op in de categorieën 'What the Funk!?!', 'Artistry in Motion' en 'Future is bright'.

What The Funk!?!
What The Funk!?! is een drie tegen drie battle waarin alle hiphop/street&club dansstijlen zijn toegestaan, zolang er maar funk muziek wordt gedraaid.

Artistry In Motion
Artistry In Motion is een één tegen één dance battle in een theatraal jasje. Niet alleen hiphopdansers, maar ook dansers van andere dansstijlen kunnen hieraan meedoen. In deze solo battle staat de danser centraal. De dansers krijgen muziek en een aantal opdrachten aangereikt waarmee ze een improvisatie maken die een theaterperformance lijkt.

Future Is Bright
Future Is Bright is een één tegen één dansbattle hiphop/street & club style/allstyle voor jeugd onder de 15 jaar oud. Deze battle wordt georganiseerd door de crew van Avant garde Collective, ook wel bekend als de winnaars van de tv-programma's Battle on the dance floor in 2016 en Time to dance in 2018.

Let op: deze voorstelling is in de Stadsschouwburg. Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via de website van de Stadsschouwburg.

Wil je je aanmelden om mee te doen met de Dance Battle?

Vul dit formulier in!

Twee mannen in oranjepak dansen op de achtergrond publiek
Dansdagen Haarlem

festival

Dansdagen Haarlem

Van vrijdag 12 t/​m 14 april kan je genieten van de Dansdagen in de Schuur en Stadschouwburg.

ALTIJD MET KORTING CULTUUR BELEVEN IN HET CENTRUM VAN HAARLEM?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Dansdagen Haarlem is een samen­wer­king met Stads­schouw­burg Haarlem en wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Cultuur­sti­mu­le­rings­fonds, het Cultuur­fonds en gemeente Haarlem. De Cirkel Solo’s worden gemaakt dankzij een bijdrage van de Provincie Noord-Holland, in het kader van de impuls​‘Startende makers’.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.