wo 22 mei 2024

Theater – Abattoir Fermé

CQ.

CQ. is een half-beeldende, half-gesproken voorstelling over anonimiteit, eenzaamheid en over de symbiose tussen mens en technologie. Geïnspireerd door de unheimische eenzaamheid in de schilderijen van Delvaux en door de traditie van het Vlaams magisch-realisme, maar op zijn Abattoirs: fascinerend, trippy, grotesk-grappig én ontroerend.

Over theatervoorstelling CQ.

CQ. speelt zich af in en rond “Het Blok” – een even reëel als mythisch flatgebouw dat werd opgetrokken in de 1970’s en zich in vergevorderde staat van verval bevindt. Een post-apocalyptische omgeving van roest en woekering, waarin geheimen en rituelen worden uitgewisseld onder de donkere mantel van een schijnbaar eindeloze nacht. CQ. (als in: ‘seek you’) toont de verhalen en complicaties van verschillende bewoners van het gebouw – onuitgesproken relaties in de trappenhal, generaties durende burenruzies, een lift als transitplek voor verborgen liefde. Een wereld die op de onze lijkt, waarin mensen buren zijn, maar mekaar niet kennen en niet zien. Hun verlangen naar contact is groot, maar hun daadkracht klein.

  • Tekst en regie Stef Lernous
  • Spel Steve Geerts, Berthe Kilozo, Kirsten Pieters, Tine Van den Wyngaert, Chiel van Berkel
  • Muziek Kreng
  • Scenografie Sven Van Kuijk
Altijd theater ontdekken 

theater ontdekken 

Altijd theater ontdekken 

Ben jij onder de 30 en wil je vaker naar thea­ter­voor­stel­lingen? Voor iedereen t/​m 29 jaar hebben wij speciale prijzen! 

Tickets

Wo 22 mei

20:30