wo 5 juni 2024

Creative Access Lab

Theater

Closing Lab: LAB Results + nagesprek

Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van theater tijdens een avond vol inspiratie en interactie

Nederlandse Gebarentolk, schrijftolk en audiodescriptie aanwezig

Op de slotavond van ons lab laten we de eindresultaten zien van de experimenten die de makers hebben uitgevoerd na een intensieve 3,5-weekse stoomcursus. Ben jij nieuwsgierig naar hoe theater voor én door iedereen eruit kan zien? Kom dan naar deze avond en laat je verrassen door de creatieve acces theaterbelevingen die de makers hebben ontwikkeld.

We willen ook graag weten wat jij ervan vindt en hoe we samen verder kunnen groeien. Daarom nodigen we niet alleen mensen met een (zichtbare of onzichtbare) beperking uit, maar ook vertegenwoordigers uit de culturele sector, belangenverenigingen en iedereen die werkt aan een toegankelijke cultuursector. Samen bepalen we de volgende stap richting een inclusieve toekomst.

Naast het tonen van de experimenten, gaan we met elkaar in discussie over waar we staan en wat we kunnen leren van deze ervaringen. Wat zijn de uitdagingen en mogelijkheden voor theatermakers na dit lab? Het adviesteam, waaronder Severine Kas, Ilse Jobse, Erika Zeegers samen met New Pack en Toneelschuur Producties, zal ook aanwezig zijn om hun inzichten te delen en te reflecteren op het proces.

We sluiten de avond af met twee inspirerende lezingen. Boukje Schweigman zal spreken over haar werk en het belang van zintuiglijke beleving in theater, terwijl Stefan van der Stigchel ons meeneemt in de fascinerende wereld van aandacht en waarneming. Ontdek hoe wetenschappelijke inzichten kunnen bijdragen aan het creëren van impactvolle theaterervaringen.

Sluit je aan en laat je meevoeren naar de artistieke speeltuin van de toekomst.

Interessant voor

Iedereen, met en zonder beperking.

  • Productie News Pack Inclusion Creators, Toneelschuur Producties, Schuur Haarlem
  • Moderator Reineke Jonker
  • Voertaal Nederlands
  • Met bijdragen van Vincent Bendervoet, Jonathan Eduardo Brito, Robin Frings, Alicia Hoost, Teuntje Post, Boukje Schweigman, Stefan van der Stigchel
  • Duur 19:30 tot 21.30
  • Kosten € 6,00
  • Logoiconen kopie
  • Weelchair2
  • Theatre audience

Boukje Schweigman is oprichter en artistiek directeur van Schweigman&. Zij studeerde in 2003 af aan de Mime­o­p­lei­ding van de Thea­ter­school in Amsterdam (AHK), daar ontwikkelde zij al een eigen hand­te­ke­ning’, die extra vleugels kreeg in de samen­wer­king met Theun Mosk, met wie ze haar afstu­deer­voor­stel­ling Benen maakte. In haar afstu­deer­jaar won Boukje de Ton Lutz prijs 2003 én de Top Naeff prijs 2003 naast een aantal andere buiten­landse onder­schei­dingen. Het werk van Boukje Schweigman& wordt in binnen- en buitenland vertoond. Meerdere voor­stel­lingen zijn genomineerd voor de VSCD mimeprijs. Deze prijs kreeg zij voor Spiegel in 2012 en voor For the /​me being in 2018.

Stefan van der Stigchel is hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de afdeling Expe­ri­men­tele Psychologie van de Univer­si­teit Utrecht en hoofd­on­der­zoeker van de onder­zoeks­groep Atten­ti­onLab. Voor zijn onderzoek naar visuele aandacht ontving hij een VENI en VIDI NWO subsidie, en recentelijk een ERC Conso­li­dator Grant en VICI NWO subsidie. Stefan is auteur van het popu­lair­we­ten­schap­pe­lijke boek Zo werkt aandacht, dat in januari 2019 verscheen als het engels­ta­lige How Attention Works. Zijn tweede boek Concen­tratie verscheen in november 2018 in Nederland en werd in 2020 uitgegeven door MIT Press. Een derde boek, Grip op je aandacht, verscheen in 2020. Zijn boeken zijn verder vertaald in het Russisch, Koreaans en Chinees. 

Creative Access Lab

13 mei t/m 5 juni

Creative Access Lab

Toekomstig artistiek leiders van Nederland gaan aan de slag om hun werk radicaal toegan­ke­lijk te maken

KAARTEN KOPEN KAN VIA DE LINK HIERONDER

Het Creative Access Lab bestaat uit een profes­si­o­nals en een openbaar programma. Om je aan te melden voor het profes­si­o­nals programma van het Creative Access Lab vragen we je een formulier in te vullen. Dit helpt ons in het zorgvuldig voor­be­reiden van de programma’s en voor jouw komst.

Voor wie? Het profes­si­o­nals programma is bedoeld voor mensen met een beperking en mensen die binnen hun werkveld aan de slag willen met het thema toegan­ke­lijk­heid in de breedste zin van het woord.

Hulp bij invullen Voor mensen die assistentie nodig hebben staan wij klaar. Laat het ons weten en dan helpen we je graag verder.

Contact

E‑mail: welkom@​schuur.​nl

Telefoon: 023 – 51 73 900 (maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 – 17.00)

Whatsapp: 06 — 42 19 08 46 (maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 – 17.00)

Meer algemene informatie over toegan­ke­lijk­heid in de Schuur is hier te vinden.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.