1314 april 2024

Dansdagen Haarlem

Dans – Dalton Jansen & Sherise Strang

Cirkel Solo’s A: Dalton Jansen & Sherise Strang

Speciaal voor Dansdagen Haarlem maken vier jonge choreografen een cirkelsolo: een choreografie gedanst door één danser binnen een verlichte cirkel. Je koopt een kaartje deze voorstelling en krijgt daarvoor twee solo's te zien, afwisselend in de Schuur en in de Stadsschouwburg. In deze voorstelling zie je het werk van dansmakers Dalton Jansen en Sherise Strang.

Het nieuwe festival Dansdagen Haarlem wil nadrukkelijk bijdragen aan de talentontwikkeling en zichtbaarheid van jonge dansmakers. Daarom zijn vier toonaangevende jonge choreografen uitgenodigd om ieder een nieuwe solo te ontwikkelen. Deze dansmakers zijn Sherise Strang, Dalton Jansen, Melisa Diktas en Sedrig Verwoert. Zij beslaan afzonderlijk vier verschillende stijlen; hiphop/urban, contemporary/global en hedendaagse dans. Na elke performance is er een nagesprek met de dansmakers waarin ze vertellen over hun repetitieproces en inspiratie.

Sherise Strang - UNseen

In deze solo zoekt Sherise naar haar meest kwetsbare kant. Wat zijn de gevolgen van een fysiek litteken en welke littekens laat dit achter in het zijn? UNseen is een zoektocht naar erkenning, gezien worden en alle lagen van jezelf zien. Een bewegende zoektocht naar je uiten, acceptatie en expressie.
Durf jij jezelf volledig te laten zien?

Dalton Jansen - Dear Future Me

Prijswinnend maker Dalton Jansen neemt je met zijn nieuwe solo mee op enerverende trip naar een grensverleggende 'Futuristic World'. Gehuld in een schitterend glitterpak, betreedt de choreograaf én performer een nieuw universum op het snijvlak tussen urban en contemporary. Zijn minimalistische bewegingen laten technologie en emotie samensmelten tot een hypnotiserend schouwspel.
De choreografie verkent niet alleen de grenzen van het fysieke lichaam, maar ook de grenzen van de verbeelding. Een uitnodiging om los te breken van de bekende realiteit en jezelf opnieuw uit te vinden.

Let op: de voorstelling van zondag 14 april om 12:30 uur is in de Stadsschouwburg. Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via de website van de Stadsschouwburg. De andere twee zijn te zien in de Schuur.

Bio Sherise Strang 

Sherise Strang is in 2016 afge­stu­deerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Afgelopen jaren heeft ze samen met haar zusje (Gianine Strang) onderzoek gedaan naar de helende krachten van dans en beweging. Dans is energie en ze begon zich daardoor steeds dieper en dieper te focussen op de helende kracht hiervan. In haar werk is Sherise op zoek naar puurheid, het onbewerkte en nieuwe verbindingen. 

Bio Dalton Jansen 

Choreograaf Dalton Jansen is alumnus van de opleiding Urban Contem­po­rary Dans academie in Amsterdam. Hij heeft de afgelopen jaren met zijn chore­o­gra­fieën meerdere prijzen behaald. In 2017 heeft hij The Double Collective Games gewonnen, een grote inter­na­ti­o­nale dans­wed­strijd in Frankrijk. In in 2021 richtte hij zijn eigen dans­ge­zel­schap BLACK BIRDS op. Het bijzondere aan Dalton is dat hij naast het ontwikkelen en produceren van mooie, prijs­win­nende dans­voor­stel­lingen, zich actief inzet voor kansarme jongeren, die kampen met mental health, iets dat weinig mensen in het culturele veld van hem weten. Dit zie je direct of indirect terug in zijn composities. Het maat­schap­pe­lijk engagement is een belangrijke waarde in zijn dansidioom.

We Are Public 

De voor­stel­ling van 17:45 uur op zaterdag 13 april in de Schuur is gratis toegan­ke­lijk voor leden van We Are Public. Reserveer hier.

Cirkel Solo's B: Melisa Diktaş & Sedrig Verwoert

Dansdagen Haarlem

Cirkel Solo's B: Melisa Diktaş & Sedrig Verwoert

Wist je dat we ook andere Cirkel Solo’s in de Schuur hebben?

ALTIJD MET KORTING CULTUUR BELEVEN IN HET CENTRUM VAN HAARLEM?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Dansdagen Haarlem is een samen­wer­king met Stads­schouw­burg Haarlem en wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Cultuur­sti­mu­le­rings­fonds, het Cultuur­fonds en gemeente Haarlem. De Cirkel Solo’s worden gemaakt dankzij een bijdrage van de Provincie Noord-Holland, in het kader van de impuls​‘Startende makers’.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.