56 januari 2024

Interdisciplinair – Boys Won't Be Boys

Chosen Family Show-ho-ho

Hang de kerstballen dit jaar in als oorbel of draag de piek als een kroontje. Ditmaal beginnen we het nieuwe jaar af op een heerlijk onconventionele wijze. Deze januari staat een geheel nieuwe traditie op het menu.

Over Chosen Family Show-ho-ho

Tijdens de soms eenzame feestdagen presenteren wij een muzikale show waar we de kaarsjes in een stamboom van zielsverwanten hangen. Acht theatertalenten nemen je mee in een wervelende eindejaarsshow-ho-ho met ieder een eigen kijk op het thema familie en vriendschap. Welkom in een warm bad van deze chosen family.

De theaterhit Boys Won’t Be Boys doorbreekt al zes jaar lang de mannelijke norm. Een kleurrijke groep spelers (m/v/x) zaagt ouderwetse archiefkasten in planken waar nieuwe wijsheden in gebrand worden. Een mooiere, vrolijkere, warmere nieuwjaarsresolutie voor 2024 bestaat niet.

Deze voorstelling is ontstaan in samenwerking met Theater Bellevue.

Voorafgaand aan de voorstelling

Speciaal voor deze voorstelling is er door de Schuur een groep Haarlemse creatievelingen gevormd die in de aanloop naar de voorstelling bijeenkomsten en workshops volgden om hun eigen ervaringen en verhalen rondom het thema familie en identiteit te delen. Op de dagen van de voorstellingen zullen zij vanaf 19:30 uur iedereen op feestelijke wijze welkom heten in de foyer met hun sprankelende randprogramma! Leer hier meer.


Tijdens de workshops hebben Anna, Jasmijn, Jurjen, Malou en Yuri gewerkt aan creatieve expressie door middel van taal, mimiek en fysiek! Foto’s gemaakt tijdens deze workshops zullen te zien zijn in de foyer. En ook jullie kunnen met een leuke chosen family foto die gemaakt wordt in de foyer bijdragen aan dit project!

 • Cast, Family Members Lars Brinkman, Lito Mabjaia, Marc Alberto, Marleen Hendrickx, Matthijs Rijsdijk, Rikkert van Huisstede, Taylor Made, Vincenzo Turiano, Julian Bohn
 • Eindregie Rikkert van Huisstede
 • Duur 120 minuten
 • Een band staat muziek te spelen
 • Een vrouw staat vertelt een verhaal
 • Twee mensen knuffelen elkaar
 • Een vrouw danst sierlijk in een grote rode jurk
 • Een man zit voor een piano
 • “Tijdens The Chosen Family Show-Ho-Ho vieren publiek en spelers het leven en elkaar”

  Parool
 • “Een gevarieerd en sterk ontroerend programma”

  Theaterkrant
 • “We hebben ons als man lang genoeg tot één verhaal moeten verhouden”

  NRC

Over thea­ter­groep Boys Won’t Be Boys

Initi­a­tief­nemer Rikkert van Huisstede (1993) zingt liefdevol en confron­te­rend grenzen en hokjes omver. Hij heeft een vernieu­wende kijk op thema’s als gender, seksu­a­li­teit en liefde en een zangstem met een bereik van vier octaven. Op zijn zolderkamer ontstond de wens meer ruimte te creëren voor jongens en mannen om buiten het krappe ideaalbeeld van de man te stappen.

Boys Won’t Be Boys groeide in no time uit tot een groot maat­schap­pe­lijk thea­ter­pro­ject waar inmiddels meer dan 100 spelers en vele jongeren de ruimte krijgen om zich in vrijheid uit te spreken als mens en theatermaker.

Bekijk ons gehele theaterprogramma

theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

We Are Public 

Deze voor­stel­ling is beide gratis toegan­ke­lijk voor leden van We Are Public. Reserveer hier.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.