56 januari 2024

Interdisciplinair – Boys Won't Be Boys

Chosen Family Show-ho-ho

Hang de kerstballen dit jaar in als oorbel of draag de piek als een kroontje. Ditmaal sluiten we het jaar af op een heerlijk onconventionele wijze. Deze december staat een geheel nieuwe traditie op het menu.

Over Chosen Family Show-ho-ho

Tijdens de soms eenzame feestdagen presenteren wij een muzikale show waar we de kaarsjes in een stamboom van zielsverwanten hangen. Acht theatertalenten nemen je mee in een wervelende eindejaarsshow-ho-ho met ieder een eigen kijk op het thema familie en vriendschap. Welkom in een warm bad van deze chosen family.

De theaterhit Boys Won’t Be Boys doorbreekt al zes jaar lang de mannelijke norm. Een kleurrijke groep spelers (m/v/x) zaagt ouderwetse archiefkasten in planken waar nieuwe wijsheden in gebrand worden. Een mooiere, vrolijkere, warmere nieuwjaarsresolutie voor 2024 bestaat niet.

 • Cast, Family Members Lars Brinkman, Lito Mabjaia, Marc Alberto, Marleen Hendrickx, Matthijs Rijsdijk, Rikkert van Huisstede, Taylor Made, Vincenzo Turiano, Julian Bohn
 • Eindregie Rikkert van Huisstede
 • Duur 120 minuten
 • Een band staat muziek te spelen
 • Een vrouw staat vertelt een verhaal
 • Twee mensen knuffelen elkaar
 • Een vrouw danst sierlijk in een grote rode jurk
 • Een man zit voor een piano
 • “Tijdens The Chosen Family Show-Ho-Ho vieren publiek en spelers het leven en elkaar”

  Parool
 • “Een gevarieerd en sterk ontroerend programma”

  Theaterkrant
 • “We hebben ons als man lang genoeg tot één verhaal moeten verhouden”

  NRC

Over thea­ter­groep Boys Won’t Be Boys

Initi­a­tief­nemer Rikkert van Huisstede (1993) zingt liefdevol en confron­te­rend grenzen en hokjes omver. Hij heeft een vernieu­wende kijk op thema’s als gender, seksu­a­li­teit en liefde en een zangstem met een bereik van vier octaven. Op zijn zolderkamer ontstond de wens meer ruimte te creëren voor jongens en mannen om buiten het krappe ideaalbeeld van de man te stappen.

Boys Won’t Be Boys groeide in no time uit tot een groot maat­schap­pe­lijk thea­ter­pro­ject waar inmiddels meer dan 100 spelers en vele jongeren de ruimte krijgen om zich in vrijheid uit te spreken als mens en theatermaker.

Bekijk ons gehele theaterprogramma

theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Vr 5 jan

20:30

Za 6 jan

20:30