zo 3 september 2023

Schuur x Caprera

Jeugdtheater – Hirondelles

Buiten­the­a­terdag4+

In het jubileumweekend van Caprera organiseren we samen een Buitentheaterdag voor jong en oud. Je bezoekt twee voorstellingen waarin acrobatiek de hoofdrol speelt. Voorafgaand en tussendoor kun je knutselen in Tetra Town onder begeleiding van Restvorm waarbij duurzaamheid en recycling een belangrijk thema vormt. Na afloop geeft Hirondelles een superleuke familiecursus acrobatiek. De Buitentheaterdag duurt drie uur en je kunt kiezen tussen de ochtend of middagvoorstelling.

De Buitentheaterdag is geschikt voor alle leefti

Hirondelles: Crêpe de la Bète

Het is alweer even geleden dat het beroemde crêpes-restaurant van een vooraanstaande familie op zijn hoogtepunt was. De tijden zijn veranderd en vanuit financiële overwegingen hebben de nazaten het chique restaurant moeten verruilen voor een paar tafeltjes en een keuken in de open lucht. Het is zwoegen en zweten om het restaurant in stand te houden en er voor te zorgen dat de al lang overleden grondleggers van het restaurant zich niet omdraaien in hun graf.

Het is een circusverhaal over met veel zeer vermakelijke ontwikkelingen, goede acrobatiek, veel humor en emotie. Opbouwend naar een echte finale waarbij een verticale act aan een draaimolen voor de nodige ontlading zorgt. Meeleefmomenten voor alle leeftijden.

Hirondelles is een groep jonge, enthousiaste acrobaten die overal een uitdaging in zien en zich vooral toeleggen op het maken van voorstellingen met emotie. Of dit nu onmacht, ongrijpbaarheid, liefde of humor is: ze gaan ernaar op zoek.

  • 2021 H Jde Stuntmunt Ontmoet Merel Kamp Springtime
  • Buskers Weekend Wade Ranson143 1024x683
  • Tetra town 3
  • Zomerpodium 54
  • Zomerpodium 50
  • Zomerpodium 42
  • Stroosse Festival 2016 1374 Ultra HD 4 K
  • Stroosse Festival 2016 1308 Ultra HD 4 K
  • Stroosse Festival 2016 1279 Ultra HD 4 K

Hendrick-Jan de Stuntman: Springtime

Een over-the-top romantische komedie in de traditie van de stomme film. Een man en een vrouw hangen aan roestige stalen veren. Daardoor zijn ze beperkt in hun bewegingen, maar binnen de beperking zijn de moge­lijk­heden onbeperkt.

In deze 20 minuten durende voor­stel­ling stapelen de clichés zich op tot een tragi­ko­misch lief­des­ver­haal. Van eerste ontmoeting tot en ze leefden nog lang en gelukkig…‘Een spec­ta­cu­laire beeldende voor­stel­ling zonder tekst, voor publiek van alle leeftijden.

Hendrick-Jan de Stuntman is de naam van een Nederlandse thea­ter­groep, die zich vooral in de zomer als straat­the­ater en festivals presenteert. Ze maken voor­stel­lingen over herkenbare thema’s uit het dagelijkse leven.

Extra! Voor en/​of na de voor­stel­ling organiseren we in het bos een leuke, gratis activiteit! De activiteit is geïn­spi­reerd op de voor­stel­ling, zoals een workshop of een speurtocht. Laat je verrassen en ga met ons mee op avontuur.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.