wo 18 mei 2022

Theater – Babs Gons

Babs’ Woordsalon

Gastvrouw Babs Gons en muzikale host Mirte Hartland ontvangen gasten om het te hebben over het thema van deze keer: GEHEIMEN.

We houden heel wat voor elkaar verborgen, zelfs in de beste relaties liggen lijken in de kast en wordt van alles onder het tapijt geschoven. We houden ons het liefst stil over affaires, onze browsergeschiedenis, schulden, gênante ziektes, verslavingen en verlangens. Geheimen hebben kan leiden tot schaamte, stress, paniek en nog veel meer. Maar zijn er ook geheimen die het best bewaard kunnen blijven? En hoe biecht je iets op wat je al lang bij je draagt? En waarom delen we makkelijker geheimen met de taxichauffeur of de kapper dan met mensen dichtbij ons?

In deze muzikale woordrevue komen performers uit verschillende nesten samen: van spoken word-artiesten en schrijvers tot songwriters en dichters.

Deze editie zijn te gast Babeth Fonchie Fotchind, Daniëlle Zawadi, Sarah Sluimer, Emma Lesuis en het muzikale duo Mushroom Mosis.

  • Babs Woordsalon Babs Gons Reinout Bos 3
  • Daniëlle Zawadi 2 Foto Poetry Circle
  • Babeth Fonchie Fotchind Foto Wouter le Duc
  • Sarah Sluimer Foto  Jan Willem Kaldenbach
  • Emma Lesuis
  • Mushroom Mosis Foto Sandra Zegarra Patow
  • Babs Woordsalon Babs Gons Jean van Lingen 8
  • Babs Woordsalon Babs Gons Jean van Lingen 3

Babeth Fonchie Fotchind is jurist en dichter. Ze draagt regelmatig voor op podia en festivals, publiceerde onder meer in Kluger Hans, De Revisor, De Groene Amster­dammer, DW B, De Gids, en Elle, en was huisdichter van online tijdschrift Lilith Mag. Haar dichtbundel Plooi’ verschijnt in juni 2022. 

Daniëlle Zawadi, geboren te Kinshasa (DRCongo), schrijft proza en treedt op met spoken word. Haar verhalen gaan veelal over wat het betekent om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie. Zawadi kaart onderwerpen aan over haar bi-culturele achtergrond, over vriendschap en ouder worden. 

Zawadi bracht op haar dertiende haar eerste boek uit, Zoiets noemen we Ruzie’. Nu is zij vast onderdeel van het talent­tra­ject van het literaire platform Vuurland en als talent opgenomen in het Slow writing Lab van het Nederlands Lette­ren­fonds. Daarnaast host Zawadi eigen poëzie­avonden en is zij coördinator van de Poetry Circle 070. In 2020 won Zawadi op het 1st Queer & Feminist Poetry Awards, de Black Indigenous People of Color Voice Award. In 2021 debuteerde Zawadi met haar one woman spoken word show Alstublieft, Zawadi’ in theater. 

Schrijver Sarah Sluimer debuteerde in 2018 met Keizer.’ Ze publiceert essays en columns in NRC, Vrij Nederland, De Volkskrant, Vogue en Elle. Samen met haar vriend Willem Bosch schreef ze de column­bundel Ontaarde Ouders’. Ze speelde in de Indië Monologen en schreef voor Mugmet­de­g­ou­den­tand een stuk over de Joodse Raad. Ze schreef het libretto voor de opera I have missed you forever’ van De Nationale Opera. In 2020 schreef ze haar tweede roman, De Stilte’, over het leven van een meisje geboren tijdens de eerste lockdown in de coronacrisis.

Emma Lesuis onderzoekt, schrijft, filmt en presenteert met een focus op docu­men­tai­re­ver­halen. Het liefst combineert ze verschil­lende disciplines in docu­men­tai­re­per­for­mances, zoals ze deed in de voor­stel­ling Aard­ap­pel­bloed, die ook te zien was in de Schuur. Haar werk was onder meer te zien op Canvas, NPO, Oerol, Brainwash en verschei­dene festivals. In 2022 werkt ze aan een nieuwe docu­men­taire in samen­wer­king met Docmakers / HUMAN. Daarvoor won ze de Karen de Bok Talent Award op IDFA 2019. Voor Theater Na de Dam ontwikkelde ze het onder­zoeks­pro­ject Meer dan bauxiet’.

Onder de naam Mushroom Mosis maakt songwriter/​vocalist Damani sinds 2014 muziek. Onlangs bracht hij zijn tweede EP uit The Wellspring” over het veran­de­rende leven de afgelopen twee jaar. Voor Damani is de EP vooral een herinnering dat dingen groeien als ze aandacht krijgen en dat hij zichzelf ook aandacht moet geven, ondanks wat er in zijn omgeving gebeurt.

Schrijver, performer, host en docent Babs Gons presenteert haar werk o.a. op festivals, in musea, debatcentra en bibli­o­theken. Met Babs’ Woordsalon stond ze eerder op Oerol, Lowlands en in De Melkweg. In 2018 won ze de Black Achievement Award voor Kunst en Cultuur.

Mirte Hartland is singer-songdichter, musicerend woord­kun­ste­naar, taal­goo­che­laar met gitaar.

We Are Public

Leden van We Are Public kunnen gratis naar deze voor­stel­ling. Graag telefonisch reserveren via 023 – 5173900.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.