di 28 november 2023

Theater – Theater voor Gaza, HiWork, Veenfabriek, e.v.a.

Avondwake

Op dinsdagavond 28 november vindt er op initiatief van theatermakers Liesbeth Coltof en Muriël Besemer een bijzondere bijeenkomst plaats. Een avondwake waar aandacht wordt gevraagd voor de burgerslachtoffers in Palestina en Israël. Deze avond is onderdeel van een landelijk initiatief dat als estafette van theater naar theater reist en oproept tot een staakt het vuren. Voor vrede en solidariteit.

Over de Avondwake

Theatermaker Liesbeth Coltof: “Deze avond is een moment om betrokkenheid, onmacht, hoop en wanhoop vorm te geven, om troost te vinden bij kunst en bij elkaar. Een avond om in gesprek te gaan over wat zich voor onze ogen afspeelt en hoe dit ook in Nederland zijn weerslag heeft. Een avond om stil te staan en stil te zijn.”

Tijdens de avond wordt poëzie gelezen, theaterteksten voorgedragen, muziek gemaakt en filmfragmenten vertoond; het precieze programma wordt komende dagen verder bekend gemaakt. Iedereen is welkom en wordt uitgenodigd om ervaringen te delen of te komen luisteren. Het is geen avond voor debat, maar om in creativiteit, respect en verbondenheid samen te komen en uiting te geven aan onze onmacht.

De kleine zaal van de Schuur is vanaf 21.00 uur doorlopend toegankelijk tot 00.30 uur, je kunt dus in- en uitlopen. Toegang is gratis, wel graag een (gratis) kaart reserveren.

  • Op initiatief van Muriël Besemer en Liesbeth Coltof
  • In samenwerking met Theater voor staakt het vuren, HiWork, Veenfabriek e.a.
  • Met Muriël Besemer, Liesbeth Coltof, Phi Nguyen, Daniëlle Wagenaar, Niek van der Horst, Julia Henneman, Mustafa Staiti, Anne-Beth Schuurmans, Ahmed Sarhan, Schuurjongeren e.a.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.