Muziekfilm – Andrew Dominik

This Much I Know To Be True

Een samenwerking die als muziek in de oren klinkt! De muziek- en filmprogrammeurs van de Schuur en Patronaat slaan de handen ineen voor een afwisselende serie aan muziek gerelateerde films met deze maand de nieuwe Nick Cave documentaire en voorgesprek!

De nieuwe documentaire This Much I Know To Be True van Andrew Dominik (Chopper, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Blonde), met cinematografie van Robby Ryan (The Favourite, Marriage Story), brengt de uitzonderlijk creatieve samenwerking tussen muzikanten Nick Cave en Warren Ellis prachtig in beeld. Opgenomen in de lente van 2021 in London en Brighton, aan de vooravond van hun tour in het Verenigd Koninkrijk, geven de beelden kleur aan hun laatste twee studioalbums Ghosteen (Nick Cave & the Bad Seeds) en Carnage (Nick Cave & Warren Ellis). De film toont de eerste keer dat deze albums live worden opgevoerd en samen met achtergrondzangers en strijkkwartet brengen Cave en Ellis de nummers tot leven. Een bijzondere bijdrage komt van hun vriendin Marianne Faithfull, met wie zij in het verleden veelvuldig samenwerkten.

This Much I Know To Be True sluit mooi aan op Dominik’s eerdere film One More Time with Feeling (2016), met een hoofdrol voor de diepe, persoonlijke vriendschap tussen Nick Cave en Warren Ellis. Een glimp hiervan kon al worden opgevangen in Cave’s pseudo-documentaire 20.000 Days on Earth (2014). Deze nieuwe film geeft een belangrijk moment weer in de reis die Nick Cave en Warren Ellis afleggen. Een nieuwe optimistische fase, vastgelegd geheel in de geest van het duo.


Inleiding

De muziek- en filmprogrammeurs van de Schuur en Patronaat slaan de handen ineen voor een afwisselende serie aan muziek gerelateerde films, met op donderdag 12 mei een speciale vertoning van deze documentaire voorzien van een inleiding door Peter Bruyn. Peter Bruyn zal het hebben over de evolutie van Nick cave - ‘transitie’ om maar een modieus woord te gebruiken – van onhandelbaar ‘enfant terrible’ naar established kunstenaar. En dan met name zijn ontwikkeling tussen 1980 en 1990.

  • Land Verenigd Koninkrijk
  • Jaar 2022
  • Duur 106 min
  • Taal Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Regie Andrew Dominik
  • Acteurs Nick Cave, Warren Ellis, Earl Cave, Marianne Faithfull, Andrew Domini
Grof taalgebruik Alle leeftijden
  • THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE st 2 jpg sd low
  • THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE st 3 jpg sd low
  • THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE st 4 jpg sd low

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.