Documentaire – Nick Broomfield

The Stones and Brian Jones

De opkomst en tragische ondergang van Brian Jones, door gerenommeerd muziekfilmmaker Nick Broomfield.

Op 14-jarige leeftijd ontmoette regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was als één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962 op het hoogtepunt van zijn succes, met de wereld aan zijn voeten. In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht tot 1969, waarin Brian Jones de band moest verlaten. Kort daarna verdronk hij in zijn zwembad. Aan de hand van onthullende interviews met alle hoofdrolspelers en voor het eerst vrij gegeven archiefbeelden onderzoekt de gerenommeerde muziekfilmmaker in The Stones and Brian Jones hoe het creatieve muzikale genie verdween in de schaduw van de geschiedenis.

Muzikale special i.s.m. Patronaat

Op donderdagvond 25 april kun je in de Schuur genieten van een extra speciale muzikale vertoning van The Stones and Brian Jones. Stoneskenner Everaldo Pechler van Wap Shoo Wap Records leidt de film in. Na afloop kun je in ons Schuurcafé dansen op plaatjes gedraaid door Wap Shoo Wap.

De muziekliefhebbers van Wap Shoo Wap records brengen onder de slogan "Mess around to the Mokum sound!" sinds een jaar of twee griezelig goede vinyl platen uit van nieuwe gitaarbands als The Covids, Doctor Velvet en The Mocks en houden zich daarnaast bezig met het opgraven van obscure klassiekers uit de rock 'n roll, garage en punkhoek (zoals Ivy Green en The Savages) om die weer puntgaaf op vinyl uit te brengen. Daarnaast organiseert Wap Shoo Wap high energy rock 'n roll clubavonden door het land, waar liefhebbers los kunnen gaan op hun waanzinnige gruizige platencollectie van Round Robin, Bonnie St. Claire, The Vibrators tot The Cramps en alles wat daar maar al te graag om heen bungelt.

  • Land Verenigd Koninkrijk
  • Jaar 2023
  • Duur 93 min
  • Taal Engels, Nederlands ondertiteld
  • Regie Nick Broomfield
12 jaar Geweld Angst
  • The Stones and Brian Jones st 5 jpg sd low Copyright Getty Images Photo courtesy of Magnolia Pictures
  • The Stones and Brian Jones st 1 jpg sd low Copyright Getty Images Photo courtesy of Magnolia Pictures
  • The Stones and Brian Jones st 3 jpg sd low Copyright Getty Images Photo courtesy of Magnolia Pictures
  • Knipsel

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.