za 10 september 2022

The Eyes of Myths

Film – Sergei Paradjanov

The Legend of the Surami Fortress

De vesting die wordt gebouwd om de stad te beschermen blijft maar instorten, totdat een waarzegster zich een oude profetie herinnert die zegt dat iemand ingemetseld moet worden om het bouwwerk te laten staan.

Een ongebruikelijke film gebaseerd op een oude verhaal over de pogingen van het Georgische volk om een vesting te bouwen die hen tegen indringers kan beschermen. Het bouwwerk blijft instorten, totdat een waarzegster zich een oude profetie herinnert die zegt dat de zoon van haar geliefde levend ingemetseld moet worden om de vesting stand te laten houden. De jongeman offert zichzelf op om zijn land te redden. Dit is de eerste film in 15 jaar van de vervolgde regisseur Sergei Paradjanov na zijn vrijlating uit de gevangenis.

Inleiding

Voorafgaand aan de film vindt een inleiding plaats door Erica Biolchini (UvA). Tijdens de inleiding wordt er in het Engels gesproken.

  • Land Sovjet-Unie
  • Jaar 1984
  • Duur 74 min
  • Taal Georgisch gesproken, Engels ondertiteld
  • Regie Sergei Paradjanov
  • Acteurs Leila Alibegashvili, Zurab Kipshidze, Dodo Abashidze, Sofiko Chiaureli, Levan Uchaneishvili
12 jaar
The Legend of the Surami Fortress
The Eyes of Myths

The Eyes of Myths

In The Eyes of Myths vertonen we in september de beste mythische films, met onder andere vertoning met korte films, animatie, en een kinderfilm met aansluitend een workshop.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.