Film – Charles Chaplin

Modern Times

Chaplins iconische zwerverspersonage werkt aan de lopende band in een fabriek en doet niks anders dan schroeven dichtdraaien. Dit monotone werk maakt hem gek waardoor hij in een gesticht belandt.

Eenmaal uit de psychische instelling ontslagen, belandt hij al snel in de gevangenis omdat hij ten onrechte wordt aangezien voor een communistische leider. Modern Times wordt geprezen om zijn kritische kijk op productiviteit in de vroege twintigste eeuw en daarna. Maar men zegt dat de film ook de komst van de geluidsfilm becommentarieert. De geluidseffecten geven het lawaai van machines weer, maar verder wordt de dramaturgie van de stomme film gebruikt, zoals expressieve mimiek en geschreven tussenteksten.

  • Land Verenigde Staten
  • Jaar 1936
  • Duur 87 min
  • Regie Charles Chaplin
  • Acteurs Charles Chaplin, Paulette Goddard, Henry Bergman
Geweld 6 jaar
Modern Times st 1 jpg sd low Charlie Chaplin Copyright Bubbles Inc S A MODERN TIMES Copyright Roy Export S A S 2021 10 20 055118 icic

Charlie Chaplin retrospectief

Wij vieren de 100-ste verjaardag van The Kid (1921) met de vertoning van de tien meest bijzondere films van Charlie Chaplin (1889−1977), één van de grootste filmmakers uit de filmgeschiedenis.

Speeldata

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.