Cinekid

Medialab

MediaLab

Kom onze digitale speeltuin ontdekken! Tijdens de herfstvakantie t/m zaterdag van 11.00 - 17.00 uur (gratis toegang). De media van de toekomst? Die maak je zelf! In de digitale speeltuin MediaLab kun je aan de slag met interactieve kunst, workshops, games en apps. Maak kennis met bijzondere planten en beesten, reis door prachtige landschappen, daag je hersenen uit, speel op de virtuele flipperkast en nog veel, veel meer. Wat kun je precies doen? Dat lees je hieronder!

Op het MediaLab programma:

Marble Maze 6+

Marble Maze is een digitale flipperkast, verspreid over meerdere schermen. Knorrige knikkers rollen van scherm naar scherm. Maar jij moet ze daarbij helpen! Dat doe je niet alleen, maar met je teamgenoten. Door samen te werken bouw je bruggen, verschuif je hefbomen en sluit je draden aan. Druk op tijd de juiste knoppen in, zodat de knikkers het einde halen!

Verwonderwezens

Een glanzend oogje knippert naar je, een knaagdiertje kijkt je aan, een larve kruipt over een buitenaardse bloem, is dit echt? Met Verwonderwezens verbeeldt kunstenaar Markos R. Kay de verwevenheid tussen natuur en technologie en stelt de vraag of er een fundamenteel verschil is tussen het kunstmatige en het natuurlijke. De vier korte meditatieve video's vormen een inspirerend rustpunt.

HOA 6+

Ben ik bezig met een game, of ben ik in een prachtig schilderij gestapt? Dat vraag je je misschien af als je Hoa speelt. Hoa reist door allerlei gebieden. Onderweg moet ze puzzels oplossen en ontmoet ze allerlei maffe wezens. Dat is dus best spannend. Hoe kan het dan dat jij je tóch zo ontspannen voelt?

Trippy Tiles

In deze volledig met de voeten bestuurde game komen timing en logisch denken samen in een audiovisuele trip. Hoe dat eruit ziet? Zo!

Reimagined Volume I: Nyssa 8+

Dit verhaal volgt Nyssa, een onverschrokken maar naïeve jonge heks die haar grillige dorp verlaat om haar beste vriend te zoeken, een speelgoedbezem genaamd...Bezem. Onderweg ontmoet ze een bekende geest, Blue en samen reizen ze naar de diepten van de donkere migratie. Kan Nyssa op tijd de betekenis van angst en intuïtie leren om haar dorp te redden.

  • Marble Run Digital Overview
  • Hoa 1
  • Nyssa
Cinekid 2023

Cinekid 2023

Hét film- en media­fes­tival voor kids, deze herfst­va­kantie in de Schuur

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.