Docu op Zondag

Documentaire – Rolf Orthel

Maken is het mooist

De nieuwe film van de iconische Nederlandse filmmaker Rolf Orthel over de kracht van onze verbeelding met nagesprek onder leiding van Frénk van der Linden.

In Maken is het Mooist, een zeer persoonlijke en essayische film, onderzoekt en analyseert filmmaker Rolf Orthel het maken en creëren. Met films als Ik ben geen probleemkind, ik ben een uitdaging (2017), Een Schijn van Twijfel (1975) en het winnen van de Gouden Kalf voor de Cultuurprijs in 2010 is Orthel met zijn 85 jaar een gevestigde naam die ook met deze titel aanwezig zal zijn op het Nederlands Film Festival.

Orthel bestudeert in Maken is het Mooist het maakproces en gaat hiervoor op zoek naar musici, kunstenaars en acteurs: wat verbindt hen met hun werk, wat zoeken ze, hoe gaan ze te werk? Hoe is hij eigenlijk zelf tot maken gekomen? We zien hoe verbeelding, spel, en plezier onderdeel zijn van het maakproces, maar ook hoe jonge kunstenaars hun ziel en zaligheid in hun kunst leggen, tegenslagen te verwerken krijgen, en ondanks alles volhouden. Wat maakt dat zij en Rolf ondanks alles doorzetten en offers brengen om koste wat kost iets eigens neer te zetten? Wat stuurt onze verbeelding en waarom is maken het mooist?

Op zondag 6 november vertonen we Maken is het mooist in aanwezigheid van regisseur Rolf Orthel met nagesprek onder leiding van Frénk van der Linden.

  • Land Nederland
  • Taal Nederlands
  • Regie Rolf Orthel
Alle leeftijden
  • Maken is het mooist st 3 jpg sd low
  • Maken is het mooist st 7 jpg sd low

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.