wo 10 augustus 2022

Loading Dock Cinema

Documentaire – Triple ThreaT

Hen die hun waren

De openingsavond van de Loading Dock Cinema zal worden gepresenteerd door Triple ThreaT die hun eigen documentaire voor het eerst in het openbaar laten zien.

De documentaire – die wordt uitgebracht door Triple ThreaT – geeft een uniek inkijkje in de wereld van jongeren die opgroeien in Schalkwijk. Door middel van interviews vertellen zij hoe het is om op te groeien in die wijk in Haarlem. Wat ze gemeen hebben, is een problematische jeugd: van criminaliteit tot geweld en misbruik. Stuk voor stuk waargebeurde verhalen die raken en aan zetten tot denken. De documentaire biedt nieuwe perspectieven op zaken die door de buitenwereld vaak niet of verkeerd begrepen wordt. Zo vertelt Nick Hoogendorp van Triple ThreaT uit eigen ervaring in Haarlem Vandaag dat het een dunne scheidslijn is tussen wel of niet het ‘slechte pad’ opgaan. Hij hoopt dat mensen met verschillende achtergronden na het zien van de documentaire meer begrip hebben voor elkaar.

Triple ThreaT zet tijdens de Loading Dock Sessies jongeren in en brengt hun missie, sfeer en achterban naar de Schuur en laat hen in contact komen met onze community.

Inleiding

Makers van de documentaire Okrah Donkor en Elias Simons zullen de film kort inleiden, waarin ze het ontstaan en de relevantie van de documentaire toelichten. Elias is naast documentairemaker ook spoken word-artiest en zal een korte woordkunst performance uitvoeren. Na de documentaire is er ruimte om na te praten.

  • Land Nederland
  • Taal Nederlands gesproken
  • Regie Triple ThreaT
  • Docu Still 4
  • Docu Still 2
  • Docu Still 1
  • Docu Still
Loading Dock Cinema

Loading Dock Cinema

Dit jaar komt Loading Dock Cinema terug! Op deze unieke locatie voor de deur van de Schuur presenteren wij een uiteen­lo­pend programma vol met prikkelende films, gepro­gram­meerd samen met bevriende organisaties.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.