Film

De Dag van de Korte Film

Op de kortste dag van het jaarvieren we de Dag van de Korte Film met een speciaal filmprogramma samengesteld door Eye, NFF en Go Short. Korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het hét medium waarmee jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt korte film vaak weinig tijd op het witte doek, maar daar brengen we op 21 december verandering in.

Op het programma:

When Doves Try (Thalia de Jong, 2022)
Borst pront vooruit, stoer rondstappen en schudden maar met die verendos. Maar lukt het deze duif om zijn beoogde liefdesgezel te imponeren?

Balcony Cacophony (Quentin Haberham, 2022)
Een rijke dame en haar nieuwe buurman halen tijdens een burenruzie het bloed onder elkaars nagels vandaan. Creatief balkonspektakel leidt in deze korte animatie tot onvoorziene gevolgen.

Het optreden (Claire Zhou, 2023)
Wanneer de feestelijke Nieuwjaarsviering van de Chinese kerk nadert, wordt het voor koorzangeres Lin in dit korte drama steeds moeilijker om haar trans dochter voor de gemeenschap te verbergen.

Gleuf (Isis Mihrimah Cabolet, 2022)
Innemende korte film over een in een isolement geraakte zeventigjarige vrouw. Wanneer ze in contact komt met een al even eenzame jongeman hervindt ze haar levenslust.

Lucid Dreaming (Emma Evelein, 2023)
Korte dansfilm waarin een meisje zich tijdens een treinrit verliest in de wereld van de onbekende man die tegenover haar zit. Onderweg worden ook andere passagiers betrokken bij deze ervaring.

Ik ben geen robot (Victoria Warmerdam, 2023)
Het is eigenlijk een formaliteit: het afvinken van de 'Ik ben geen robot'-controle tijdens een programma-update. Toch lukt het Lara maar niet haar computer te overtuigen dat ze een mens is. Het zou toch niet...

  • Land Nederland
  • Duur 84 min
  • Taal Nederlands en Chinees, Engels ondertiteld
16 jaar Grof taalgebruik Angst
  • De Dag van de Korte Film st 6 jpg sd low
  • De Dag van de Korte Film st 4 sd low
  • De Dag van de Korte Film st 1 jpg sd low
  • De Dag van de Korte Film st 2 jpg sd low
  • De Dag van de Korte Film st 3 sd low

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.