Gaspar Noé: Enfant Terrible

Film – Gaspar Noé

Climax

Van Noé verwacht je niks minder dan bizarre extremen en het op feiten gebaseerde Climax zal daarin niemand teleurstellen, wederom een visueel spektakel voorzien van een inleiding.

In het jaar 1996 verzamelen twintig dansers zich tijdens een drie dagen durende repetitie op een afgelegen plek voor een laatste choreografie, gevolgd door een feest. Met behulp van een sangria vermengd met LSD verandert stilaan de sfeer en heerst er een zekere razernij die de dansers de hele nacht in zijn greep houdt. Terwijl sommigen zich in het paradijs wanen komen de meesten in de hel terecht.

Climax is een danse macabre die anderhalf uur aanhoudt en na een korte introductie van de personages van speels naar geil en van kwaad tot erger gaat. Een fysieke, destructieve, extravagante neerwaartse spiraal met extatisch bewegende lichamen, waarin woorden er niet meer toe doen, omdat ze de wil en de verleiding van het vlees niet kunnen weerstaan. Een erotische hel die zich helemaal afspeelt in een verlaten schoolgebouw met drank en drugs, en gebarricadeerde deuren, en steeds dierlijker driften.

Of deze vuurzee van verlangen een metafoor is voor wat dan ook mag iedereen zelf beslissen. Maar de rauwe vernietigende kracht van de film zal niemand ontkennen. Noé is de diabolische master of ceremony, de magiër die de poorten naar de onderwereld openzet en je laat proeven van het vuur.


Climax wordt ingeleid door Hugo Emmerzael, filmcriticus bij verschillende onafhankelijke publicaties en programmeur bij meerdere filmhuizen.

  • Land Frankrijk
  • Duur 96 min
  • Taal Frans
  • Regie Gaspar Noé
  • Acteurs Sofia Boutella, Ashley Biscette
16 jaar Geweld Grof taalgebruik
  • Screen Shot 2018 08 13 at 4 50 33 PM
  • Climax recensione film gaspar noè
  • Climax review
Gaspar Noé: Enfant Terrible

Gaspar Noé: Enfant Terrible

Altijd onverwacht, altijd indruk­wek­kend en bovenal legen­da­ri­sche moderne klassiekers. De Schuur brengt een eerbetoon aan een van de meest spraak­ma­kende filmmakers van de afgelopen decennia. Iedere vertoning is voorzien van een randprogramma.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.