Documentaire – Jessica Kingdon

Ascension

Samen met De Pinguin Haarlem en het Global Extraction Film Festival 2022 presenteren wij een speciale vertoning met nagesprek van de veelgeprezen documentaire Ascension: een fascinerend portret van de moderne Chinese Droom.

Wat gebeurt er met mensen als hun land in een korte tijd drastische hervormingen ondergaat? Sommigen inwoners van China werden schatrijk, terwijl in andere delen van het land miljoenen arme burgers nog steeds proberen hun Chinese Dream te verwezenlijken. Van een banenmarkt waar mensen fabrieksbaantjes hopen te vinden, naar de groeiende middenklasse en de extreem rijken. In Ascension worden de verschillende groepen in de Chinese samenleving belicht.

De Schuur organiseert een bijzondere vertoning van deze veelgeprezen documentaire (Oscarnominatie, Winnaar Tribeca Film Festival en nog vele andere prijzen), in samenwerking met De Pinguin Haarlem en het wereldwijde Global Extraction Film Festival (GEFF). Na de filmvertoning vindt een nagesprek plaats met onder meer vertegenwoordigers van GroenLinks Haarlem en Extinction Rebellion.

Het Global Extraction Film Festival (GEFF) is een grotendeels online filmfestival dat in 2020 gelanceerd is door de Nederlandse stichting Caribbean Creativity in samenwerking met de bekende Jamaicaanse filmmaker en milieuactivist Esther Figueroa. Het festival, dat van 26-30 oktober 2022 wereldwijd gratis beschikbaar zal zijn, heeft tot doel om de aandacht te vestigen op de destructieve effecten van industriële delfstofwinning en de gemeenschappen over de hele wereld die zich moedig verdedigen tegen deze vernietiging en proberen een leefbare toekomst te creëren. Voor het hele programma: www.caribbeancreativity.nl.


  • Land Verenigde Staten
  • Jaar 2021
  • Duur 97 min
  • Taal Mandarijn, Engels ondertiteld
  • Regie Jessica Kingdon
Alle leeftijden Geweld
  • Full Tribeca Ascension 2 1080p
  • 2021 sffilm doc stories ascension

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.