Documentaire – Shaunak Sen

All That Breathes

Een wonderschone en diep empathische natuurfilm over twee broers die roofvogels redden in New Delhi. Met veel wijsheid en humor tonen ze hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is.

De broers Saud en Nadeem begonnen twintig jaar geleden met het verzorgen van gewonde roofvogels toen bleek dat het dierenziekenhuis alleen vegetarische vogels toeliet. Ze delen hun huis met tientallen roofvogels en uilen. De meeste daarvan zijn zwarte wouwen, die massaal de stad bevolken en van wie Indiase moslims geloven dat ze je moeilijkheden weg eten. New Delhi is een van de drukst bevolkte steden van de wereld. En misschien ook wel een van de meest vervuilde. Maar ook wonderbaarlijk vol van leven. In onwaarschijnlijk mooi gefotografeerde scenes duiken op de meest onverwachte plekken dieren op. Alsof ze er altijd al hebben gewoond.

De broers vertellen over hoe het leven experimenteert en zich probeert aan te passen aan veranderende omstandigheden. De vogels gaan hoger zingen om boven het stadslawaai uit te komen, maar ontdekken ook bijvoorbeeld hoe ze sigarettenpeuken kunnen gebruiken als afweermiddel tegen parasieten. Hun rake, poëtische gedachten mengen zich met opzienbarende beelden van grote schoonheid. Met veel wijsheid en humor ontdekken we hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is. All That Breathes won dit jaar de prijs voor deste documentaire op twee belangrijke festivals: Sundance en Cannes.

  • Land Verenigd Koninkrijk, India, Verenigde Staten
  • Duur 94 min
  • Taal Hindi, Nederlands ondertiteld
  • Regie Shaunak Sen
9 jaar Angst
  • All That Breathes st 3 jpg sd low
  • All That Breathes st 2 jpg sd low

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.