2830 maart 2025

Dansdagen Haarlem

Dansdagen Haarlem viert de dans met een tweede editie van het festival van 28 tot en met 30 maart. Voor dit dans­fes­tival slaan de Stads­schouw­burg Haarlem en de Schuur voor de tweede keer hun handen bijeen. Dansmakers, chore­o­grafen en dansers zetten drie dagen lang Haarlem als dansstad op de kaart met een programma vol opwindende voor­stel­lingen en creatieve uitwis­se­lingen. Samen met amateurs en liefhebbers van dans uit de Haarlemse gemeenschap, vormen zij een dynamische mix van talent en passie. 

20240414 Dans Dagen Haarlem Fe Male Dansgroep Haarlem Petervan Heun 02

Dompel jezelf onder in de bruisende dansscene van Haarlem en laat je inspireren door de diversiteit en energie van de voor­stel­lingen en acti­vi­teiten. Wees welkom en geniet samen met ons van deze unieke viering van de danskunst!

Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Programma

Vr 28 mrt

Dansdagen Haarlem
18:00 Dans

Za 29 mrt

Dansdagen Haarlem
18:00 Dans

Zo 30 mrt

Dansdagen Haarlem
18:00 Dans

Schuur en Schouwburg; van vlakke vloer tot grote zaal

De Stads­schouw­burg en de Schuur hebben dans hoog op de agenda staan en het aanbod voor de vlakke vloer in de Schuur en het dansaanbod in de grote zaal van de Stads­schouw­burg vullen elkaar mooi aan. Al jaren program­meren zij dans­voor­stel­lingen met een groeiend en uiteen­lo­pend aanbod van profes­si­o­nele dans­ge­zel­schappen in hun reguliere program­me­ring. Amateurs krijgen geregeld de kans om op onze podia op te treden. De Stads­schouw­burg en de Schuur slaan voor het eerst de handen ineen om een dans­fes­tival te organiseren. Ze stellen het programma samen en copro­du­ceren het festival vanuit de geza­men­lijke visie.

Dansdagen Haarlem wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Cultuur­sti­mu­le­rings­fonds en het Cultuur­fonds. De Cirkel Solo’s worden gemaakt dankzij een bijdrage van de Provincie Noord-Holland.