412 november 2023

Caféprogramma – Haarlem Town Queers

HTQueer­Kunst­lijn: Femme in Public

HTQueerKunstlijn is terug voor een derde jaar en viert queer vrouwelijkheid met de tentoonstelling Femme in Public. De tentoonstelling is van 4 - 12 november gratis te bezoeken in het Schuurcafé. De HTQueerKunstlijn is onderdeel van Kunstlijn Haarlem: het jaarlijkse kunstevenement voor en door Haarlemmers.

Over de tentoonstelling Femme in Public

Voortbouwend op het thema van vorig jaar, Everyday pride is an everyday protest, en geïnspireerd door Alok Vaid-Menons krachtige dichtbundel, Femme in Public, zullen we doorgaan met het claimen van ruimte om queer representatie te versterken.

Deze tentoonstelling stelt queer femininiteit centraal in een tijd waarin ons leven nog steeds inherent protest is. Voor elkaar zorgen en ruimte maken is fundamenteel voor de bloei van intersectionele queergemeenschappen. Haarlem mist nog een plek waar queer mensen centraal staan.

De laatste jaren bouwt HTQ samen met andere lokale partners echter aan een netwerk van mensen en ruimtes waar queer mensen samen kunnen komen, niet om getolereerd te worden maar om gevierd te worden. In het centrum van HTQ blijft intersectionele queer vreugde, groei ensamenwerkingsondersteuning.

De kunstenaars zijn Marlène Sjerps, Zoë Zandwijken, Faria van Creij-Callender en Kevin Pieterse.

De tentoonstellingen zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Schuur.

Schuur als thuishaven

Queers

Schuur als thuishaven

Schuur maakt mét en voor mensen en partners uit de community diverse programma’s. Wij maken ons hard voor de queer community en zijn een thuishaven voor iedereen om zichzelf te kunnen zijn en samen te komen

ALTIJD MET KORTING CULTUUR BELEVEN IN HET CENTRUM VAN HAARLEM?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.