Dansdagen Haarlem: nieuw festival Stadsschouwburg en de Schuur

Nieuws – 6 februari 2024

Dansdagen Haarlem: nieuw festival Stadsschouwburg en de Schuur

Van vrijdag 12 t/​m zondag 14 april staan Stads­schouw­burg Haarlem en de Schuur in het teken van dans. Dansmakers, chore­o­grafen en dansers presenteren nieuw werk en doorbreken de grenzen tussen genres en dans­stro­mingen. Profes­si­o­nals, amateurs en dans­lief­heb­bers zetten drie dagen lang Haarlem als dansstad op de kaart.

2752 2021 Joris Jan Bos online 6 2047 1278 3
1

Dansdagen Haarlem

Dansmakers, chore­o­grafen en dansers presenteren nieuw werk en doorbreken de grenzen tussen genres en dans­stro­mingen. Profes­si­o­nals, amateurs en dans­lief­heb­bers zetten drie dagen lang Haarlem als dansstad op de kaart.

Schuur­pro­gram­meur Marjorie Boston: Met Dansdagen Haarlem beogen we op termijn een landelijk toon­aan­ge­vend, discipline- en generatie-over­stij­gend dans­fes­tival te realiseren waar profs en amateurs mixen. Een jaarlijks, meerdaags dans­fes­tival waarin alle lagen van het dansidioom samen­ge­bracht worden en waar Haarlem trots op kan zijn; een dans statement.”

Stads­schouw­burg­pro­gram­meur Laura Marcus: Het landelijke festi­val­land­schap van dans is vrij gescheiden per genre, terwijl de praktijk en de makers dat steeds minder zijn. Dansdagen Haarlem springt in dat gat door het beste van alles te laten zien in een geba­lan­ceerde mix.”

Dansdagen Haarlem wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Cultuur­sti­mu­le­rings­fonds en het Cultuur­fonds. De Cirkel Solo’s worden gemaakt dankzij een bijdrage van de Provincie Noord-Holland.