wo 14 mei 2025

Theater – Discordia

Weiblicher Akt 14: Woolf-Sadie en wij

In 1929 schonk Virginia Woolf ons een niet meer weg te denken ‘kamer voor jezelf’; het baanbrekende essay ‘A room of one’s own.’ In 2025 nodigen wij haar uit in onze kamer, in onze salon, in de theatrale ruimte van de Weiblicher Akt, om in gesprek te gaan.

Over voorstelling Woolf-Sadie en wij

Een belangrijke andere gast is Zadie Smith. Sadie, zoals ze eigenlijk heet, laat ons keer op keer beseffen dat het verleden nog altijd met ons spreekt en maakt dat wij geworden zijn wie we zijn. En ook dat kijken naar dat verleden een ander perspectief op onze eigen tijd kan werpen. Tijden veranderen maar bepaalde gesprekken moet je blijven voeren. Zeker met deze vrouwen.

Zadie: ‘Ik bewonder Beckett en ik respecteer Joyce. Maar ik hou van Woolf. Als ik het zwaar heb herlees ik haar dagboeken, en dat helpt me verder.’

Wij: ‘Oh vertel eens.’

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Wo 14 mei

20:00