1819 maart 2025

Interdisciplinair – MAAS THEATER EN DANS | CECILIA MOISIO COMPANY

Waste me

Waste Me is een dansperformance van choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio, en een stevig commentaar op de uit de hand gelopen consumptiemaatschappij. Een ferm pleidooi voor consuminderen.

Over voorstelling Waste me

Welkom aan de achterkant van de wegwerpmaatschappij. Uit een grote afvalberg kruipen vijf performers tevoorschijn. Ze gooien spullen, afval en elkaar weg. Ze worden spullen, de spullen zijn hun leven. Fabrieksmatige bewegingen en kuddegedrag wisselen elkaar af. Is het Utopia of zijn ze in de hel beland? Ze wachten op iets, een verlossing, een nieuwe wereld. Kunnen ze zich uit deze zelfgemaakte gevangenis bevrijden?

Moisio confronteert je met de harde werkelijkheid, maar neemt je ook mee naar de wereld waar mensen waardevoller zijn dan spullen, waar geluk belangrijker is dan bezit. Naar het echte Utopia… Het decorbeeld is de exacte hoeveelheid afval die een Europeaan weggooit in een jaar. Waste Me is een mix van dans, theater, trash art en livemuziek.

  • Concept, regie, choreografie Cecilia Moisio
  • Performance Aaron Faneyte, Bianca Casaburi, Katarzyna Sitarz, Yulia Kalinchenko
  • Live muziek en compositie Marlon Penn
  • Decor Marlies Schot
  • Kostuums Daphne Karstens
  • Dramaturgie Merel Heering
  • Website Maas theater en dans
  • Duur +- 70 minuten

Cecilia Moisio over Waste Me 

Ik wil een stuk maken over de consump­tie­maat­schappij en onze Westerse wegwerp­cul­tuur. We leven in een wereld van geld, massa­con­sumptie en hierdoor ook enorme hoeveel­heden afval. Per jaar produceren we per persoon 500 kg trash. Van kleins af aan worden we gebom­bar­deerd met reclame. In Amerika herkennen tweejarigen de gouden bogen van McDonald’s al voordat ze de letter M kennen. Waste Me gaat over de absurditeit van alsmaar spullen kopen en de hunkering naar meer, meer, meer. Deze voor­stel­ling komt voort uit de persoon­lijke behoefte om er iets aan te doen, om een gesprek te beginnen en een acti­vis­ti­sche voor­stel­ling te maken.”

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Di 18 mrt

19:30

Wo 19 mrt

19:30