wo 30 november 2022

Theater – Dood Paard

Women in Troy, as told by our mothers

Women in Troy, as told by our mothers vertelt het mythische verhaal over de belegerde stad Troje vanuit het perspectief van de vrouwen en in het bijzonder vanuit die van de moeders. Deze voorstelling wordt gespeeld in het Engels met Nederlandse boventiteling.

Heden en verleden worden door elkaar geweven, het persoonlijke en het mythische versmelten, helden worden monsters, slachtoffers worden daders en uiteindelijk eist het koor de hoofdrol op.

De geschiedschrijving wordt bekeken met een feministische blik.

De tekst is van de hand van de Portugese theatermaker en schrijver Tiago Rodrigues. Voor Women in Troy, as told by our mothers laat hij zich inspireren door verschillende versies van de mythe, recente wereldgebeurtenissen en de persoonlijke verhalen van hemzelf en de theatermakers: Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki.

We leven mee met de ambities en visies, angsten en verlangens, frustraties en woedes van Helena, Hecuba, Cassandra en Andromache.

  • Met/door/van Tiago Rodrigues, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki, Alesya Andrushevska, Michael Yallop en Ramses van den Hurk
  • foto Bowie Verschuuren

Over Tiago Rodrigues

Tiago Rodrigues is een toon­aan­ge­vende inter­na­ti­o­nale thea­ter­maker en sinds kort artistiek leider van het Festival d’Avignon. Recente werken van hem zijn By Heart, Antony and Cleopatra, Bovary, The way she dies en Sopro, gemaakt op het Festival d’Avignon. Hij combineert waar­ge­beurde verhalen met fictie, herschrijft klassiekers en bewerkt romans. Rodrigues schrijft voor en in samen­wer­king met de acteurs en is altijd op zoek naar een poëtische vertaling van de werke­lijk­heid. Dood Paard en Rodrigues maakten in 2011 The Jew of Malta van Christopher Marlowe. Nu schrijft hij speciaal voor Dood Paard het nieuwe stuk Women in Troy, as told by our mothers

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.