di 11 juni 2024

Theater – The Big Sing

UTOPIA

Leerlingen van de Haarlemse scholen het ECL, Haarlem College & Rudolf Steiner College schrijven over hun zorgen en dromen. Ze zijn uitgedaagd te durven dromen over hun toekomst. Hoe ziet jouw toekomst eruit als je helemaal zelf mag kiezen?

Over theatervoorstelling UTOPIA

“Everyone free, everybody forgiven
Everyone unique, everybody accepted
Life in justice, no more destruction
We have to fight for the things we love
Time is ticking, we’re our decisions
Close your eyes and dream”

Tijdens muziek-, kunst- en maatschappijleerlessen is gediscussieerd, geschreven, gecomponeerd, gezongen, gefilmd en gedanst. Dit kleurenpalet van creatieve uitingen - de verschillende gezichten van verzet - vormen samen de basis van de voorstelling UTOPIA.

Op 11 juni komt dit alles samen in een veelzijdige voorstelling met muziek, zang, dans, spoken word en visual art. Live uitgevoerd door leerlingen van verschillende scholen en met de Schuurjongeren.

Deze voorstelling is een samenwerking tussen de Schuur, The Big Sing & Haarlemse componist Joshua Aaron.

  • Productie The Big Sing
  • Regie Lisa Giezen
  • Composities Joshua Aaron
  • Beeld Frank Stassar

Festival The Big Sing is het Haarlemse festival voor koor- en ensem­ble­mu­ziek. In 2022 startte The Big Sing met een meerjarig parti­ci­pa­tie­pro­ject voor leerlingen van Haarlemse VO-scholen: De klas componeert. Uitgangs­punt van dit traject is de samen­wer­king van een componist met de scholieren. UTOPIA is het tweede project in dit kader.

Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem.

Tickets

Di 11 jun

19:30