1517 november 2024

Muziektheater – Orkater en Bijlmer Parktheater

Stepping Stones

Na de succesvolle voorstellingen Woiski vs. Woiski en De Gliphoeve, presenteren Orkater en Bijlmer Parktheater de voorstelling Stepping Stones; het derde deel in het drieluik over de komst van Surinamers naar Nederland.

Over muziektheatervoorstelling Stepping Stones

Alyssia en Brian – zus en broer – hebben ieder hun eigen dromen en ambities. De weg is voor hen vrijgemaakt door de generaties voor hen. Door hun oom Orlando; rijk geworden in de modewereld als selfmade-man en door oma Hedy, ooit zangeres van de legendarische band Stepping Stones.

Alyssia en Brian zijn grootgebracht door oma Hedy. Ze bewandelen ieder hun eigen pad en grijpen de kansen die passen bij hun overtuigingen. Maar in hun zoektocht naar een succesvol leven blijkt dat zij zich niet altijd ten volle durven uit te spreken ten opzichte van hun familie en elkaar. Ze lopen rond met geheimen. Hoe overbruggen ze de stigma’s die er in de maatschappij leven, maar ook de vooroordelen die ze hebben ten aanzien van elkaar?

  • Tekst Roziena Salihu, Maarten van Hinte en Geert Lageveen
  • Regie Geert Lageveen
  • Compositie en muzikale leiding Gery Mendes
  • Spel Manoushka Zeegelaar Breeveld, Fjodor Jozefzoon, Gery Mendes, Romy Vreden
  • Muziek Sophie Anglionin, Walther Muringen e.a.
  • Scenografie Ruben Wijnstok
  • Kostuums Arien de Vries

Over de trilogie van Orkater en Bijlmer Parktheater

Stepping Stones is het sluitstuk van de trilogie van Orkater en Bijlmer Parktheater. Voor Stepping Stones werkt grotendeels hetzelfde artistieke team weer samen: Geert Lageveen, Maarten van Hinte, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Gery Mendes. Het schrij­vers­team wordt uitgebreid met het jonge multitalent Roziena Salihu. Zus en broer worden gespeeld door Romy Vreden en Fjodor Jozefzoon.

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­ling nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Vr 15 nov

20:30

Za 16 nov

20:30

Zo 17 nov

15:00