34 april 2024

Jeugdtheater – De Toneelmakerij / Theater Sonnevanck

Rabbit Hole12+

Bestaat corona wel? Is 9/11 verzonnen door de Amerikaanse overheid? Wordt de wereld geregeerd door als mensen vermomde hagedissen? Allemaal vragen die online rondspoken en zo ook de offline realiteit binnensluipen. Ook in de wereld van jongeren. Hoe worden jongeren de diepe krochten van het internet in gezogen?

Over de jeugdtheatervoorstelling Rabbit Hole

Samy komt zijn kamer niet meer uit, gaat niet meer naar school en negeert zijn vrienden. Hij heeft zich teruggetrokken in een online community, de uitweg uit zijn dagelijkse realiteit van pesten, antisemitisme en een gebroken gezin. Online maakt hij nieuwe vrienden: Neo17 en zijn aanhangers. Volgens zijn zus Hanna zijn het wappies, volgens Samy juist truthseekers. Ze komen lijnrecht tegenover elkaar te staan.

In Rabbit Hole vervagen de grenzen tussen on- en offline en maken de toeschouwers via hun telefoons onderdeel uit van de chatfora waar Samy zich op begeeft. Volg je hem into the rabbit hole? Of blijf je erbuiten?

  • Tekst Daniel van Klaveren
  • Regie Paul Knieriem
  • Dramaturgie, Internationale samenwerking Paulien Geerlings
  • Spel Tomer Pawlicki, Gonca Karasu
  • Website Toneelmakerij
Portretfoto van een kind met groene schmink met zwarte strepen
Bekijk al onze jeugdvoorstellingen

Jeugdvoorstellingen

Bekijk al onze jeugdvoorstellingen

We hebben dit seizoen weer een groot aanbod aan jeugd­voor­stel­lingen. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat? Bekijk ons hele programma!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Wo 3 apr

19:30

Do 4 apr

19:30
met nagesprek