di 25 maart 2025

Natuur

Muziektheater – Tafel van Vijf

PROVO

Zestig jaar geleden schopte de provobeweging met ludieke acties tegen grote tegenstellingen in de samenleving. Ook nu zijn er pittige contrasten die reden geven voor protest en verzet.

Over muziektheatervoorstelling PROVO

Tafel van Vijf Muziektheater ziet een parallel met de provo’s van toen: Vietnam en de dreiging van een nucleaire oorlog destijds, spiegelt het onheil van de verwoestende klimaatverandering van nu. De emancipatiegolf van vrouwen in de jaren zestig versus de huidige emancipatiegolf rondom #Metoo en genderdiversiteit. Verslaving aan roken toen naast onze verslaving aan smartphone en sociale media nu.

Tijdens deze interactieve en muzikale voorstelling volgen we de charismatische Jasper, die in een droom de opdracht krijgt om zijn aan socialmediaverslaving overleden vader te wreken. Wie is verantwoordelijk voor zijn dood? Zijn vader zelf? De omgeving? Big Tech? Met zijn acts op straat trekt Jasper veel aandacht en al snel ontstaan er ludieke, vreedzame protestacties.

Het programma start met een interactieve pop-up expo, waar bezoekers hun mening kunnen geven over huidige dilemma’s. De livemuziek – een mix van elektronica, punk, garagerock en meerstemmige jaren-zestig-muziek – wordt mede verzorgd door studenten van ArtEZ Muziektheater.

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Wo 26 mrt

19:30